Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP] Curl i różne IP(Serwer VPS)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krzychu0808
Witam....
Posiadam Serwer VPS i wykupiłem 2 adresy IP. Mam dwie domeny jedna na głównym IP a druga na innym IP. Mam problem tego typu że potrzebuję aby pobierać dane przez Curl z innego serwera ale z różnych IP. Myślałem że Curl korzysta z IP z jakiego zostaje uruchomiona aplikacja a on korzysta z IP głównego Serwera. Wygląda to tak:
Chcę pobrać np index.php z mojego innego serwera aplikacja wygląda tak:
curl.php
  1. <?
  2. $curl = curl_init();
  3. curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, "http://elaz.eu/index.php");
  4. curl_exec($curl);
  5. curl_close($curl);
  6.  
  7. ?>

elaz.eu jest to domena hostingowa-na na całkiem innym serwerze i mam dostęp do loga.

i odpalam ten skrypt w następujący sposób:
91.xxx.xxx.69/curl.php
91.xxx.xxx.70/curl.php

a w logach elaz.eu mam że został on otwarty dwa razy przez IP 91.xxx.xxx.69(główne IP serwera).

Ma ktoś jakiś pomysł jak zarobić aby można było odpalać aplikację PHP(Curl) i pobierała dane jako różne IP ? Wiem że Curl może korzystać z proxy ale czy można uruchomić na jednym VPS z wykupionymi IP postawić dwa serwer proxy z różnymi IP a jeżeli tak to jak to wygląda z obciążeniem serwera? Proszę o pomoc.
zegarek84
moim zdaniem najprościej by było zrobić jakby "tunelowanie"... tzn. mam na myśli by aplikację podzielić na 2 części, tą zajmującą się logiką co i kiedy odpytywać i przez co [przez który skrypt drugiej części] i jak, a druga część aplikacji po prostu niech przyjmuje dane co odpytać i jak [po wykonaniu czynności niech zwraca odpowiedź odpytującej aplikacji - bądź jej modułowi - w określony sposób]....

i teraz główną logikę masz na jakimś tam serwerze a drugą część aplikacji na innych różnych serwerach [w ten sposób będzie przekazywane ip tego modułu odpytującego a nie głównej aplikacji]...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.