Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wysłanie zapisanego na serwerze pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dyniak
Cześć wszystkim
Wiem, że temat już na pewno był nieraz poruszany. Niestety w tych tematach które odwiedzałem były one dostosowywane do czyjegoś kodu.
U mnie sytuacja wygląda tak, że użyłem sobie biblioteki FPDF do tworzenia PDF'a z formularza, który wypełnia użytkownik i zapisania tego pdf'a na serwer.
Teraz potrzebowałbym zupełnie osobnego kodu na to by ten zapisany przez bibliotekę plik został wysłany mailem na wskazany (konkretnie mój) adres.
Czy ktoś mógłby mi pomóc i zaproponować jakis uniwersalny skrypt?
Pozdro,
Dyniak winksmiley.jpg
blahy
chodzi Ci o zwykle wyslanie maila z zalacznikiem? np cos takiego http://www.webcheatsheet.com/PHP/send_emai....php#attachment?
Dyniak
Konkretnie chodzi mi o wysłanie maila z załącznikiem smile.gif Tak jak mówisz.
Z tym, że ten plik jest już zapisany na serwerze jako .pdf
Teraz trzeba go wysłać.
blahy
i wlasnie identyczna rzecz robi ten skrypt, ktory wyslalem. z tego co wiem to tak sie wysyla maile z zalacznikiem. dodatkowo tutaj: http://www.hollowearth.co.uk/tech/php/email_attachments.php jest szerszy opis krokow. pozdrawiam
thek
Skoro zapisałeś na dysk tego pdf to znasz ścieżkę. A skoro znasz to chyba nie problem zajrzeć do manuala funkcji mail? W komentarzach jest jak wysyłać maile z załącznikiem. Magiczne słowo "attachment" użyte po kombinacji Ctrl+F
Dyniak
No właśnie problem był taki, że ta biblioteka nie wysyła tego maila chyba. Tzn nie znalazłem na ten moment nic takiego. Mogę tylko tworzyć .pdf.
Dzięki wielkie blahy za pomoc w tej sprawie. Zaraz sprawdzę jak działa i jakbym miał pytania to ofcorz będę męczył smile.gif
blahy
bo biblioteka FPDF sluzy do generowania pdfow a nie do wysylania maili z zalacznikami. do tego uzyj mail() tak jak pisano w linkach albo biblioteki do tego celu. wygenerowales pdf i zadanie fpdf sie konczy winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.