Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypty php + zajętość pamięci
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
robert_1986
Witam,

Mam następujące pytanie. Jak sprawdzić który skrypt php zajmuje najwiecej pamięci ram? Na serwerze jest kilka serwisów, serwer działa na Linuxie, skrypty php uruchamiane są jako cgi, a wszystko działa na serwerze apache2. Polcenie
Kod
ps aux | grep php-cgi
wyśiwetla zajętość pamięci, ale nie pokazuje, który konkretnie skrypt ile zajmuje. Chciałbym sprawdzić, który skrypt należy zoptymalizować, bo bywają sytuacje w których serwer wyczerpuje całą pamięc ram.

Pozdro.
erix
Zostaje dokompilowanie xdebug i sprawdzenie tracingiem.
robert_1986
Dzięki za odpowiedź. Wydaję mi się, że opanowałem xdebuga. Mam tylko pytanie, czy jest jakiś program do analizowania plików xt powstałych w wyniku tracingu? Bo z tego co się orientuję, to do profilingu istnieją takie analizatory:WinCacheGrind i KCacheGrind.
erix
Cytat
Mam tylko pytanie, czy jest jakiś program do analizowania plików xt powstałych w wyniku tracingu?

Właściwie, to one do tego wystarczają. winksmiley.jpg

Osobiście nie używam do xt niczego - struktura plików jest bardzo czytelna, wystarczy je... przejrzeć.
robert_1986
No ok, dzięki za radę dotyczącą tego xdebuga. Temat chyba jest do zamnknięcia.

A tak swoją drogą, ja znalazłem cos takiego:
xt mamory analyzer
Może komuś się przyda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.