Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][inne]pozycjonowanie strony - wejścia na strone a sieć tor
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tofik1778983
Witam

Słuchajcie żeby wypozycjonować stronę w google dodaje się linki do strony na różnych popularnych katalogów for itd..
A gdyby wchodzić na stronkę przez sieć tor za każdym razem zmieniając tożsamości (adres ip)questionmark.gif
Oczywiście nie mowie o ręcznym procesie a skrypcie który odwala czarną robotę za nas..
Przypuśćmy że nasz skrypt co minutę będzie wchodził na daną stronę to daje 60 odwiedzin z różnych ip na godzinę (ip w końcu pewnie zaczną się powtarzać)

Czy np nie dostane za to bana od google??
Czytając sobie na różnych forach ludzie pisali o różnych programach które np pingują stronę z różnych adresów.. ale podobno używając takich programow można za to dostać bana i strona nie pojawi się w googlach.. hmm questionmark.gif
H4eX
Bardzo trudno to wykryć, raczej nie dostaniesz za to bana.
tofik1778983
To że wykrycie jest trudne to wiem.. ale czy nie przyciągnie uwagi zam fakt ze na stronę jest dużo wejść w miare regularnych odstępach czasu..

Co do pozycjonowania (indexowania ) stron wiem tyle co wyczytalem przez ostatnie parę dni, więc niewiele.

Interesuje mnie tez czy pomogę w pozycjonowaniu danej strony jeśli zrobię skrypt który będzie wysyłał co jakiś czas zapytania do wyszukiwarki o dane wpisane w ( tak jakbym ręcznie wyszukiwał w googlu: cośtam gdzieśtam tytuł strony, razem albo pojedyńczo..)
  1. <meta name="Description" content=" cośtam gdzieśtam" />
  2. <meta name="Keywords" content="cośtam gdzieśtam" />
  3. <title> tytuł strony </title>
iVorIus
Cytat(tofik1778983 @ 12.07.2010, 21:14:39 ) *
czy nie przyciągnie uwagi zam fakt ze na stronę jest dużo wejść w miare regularnych odstępach

Skoro ustawiasz odstęp czasowy wejścia na strone, to możesz zmodyfikować go tak, aby losował odstęp czasu przed wejściem na stronę.

Np.,
  1. $aTime = array(
  2. '50',
  3. (...),
  4. '61');

tofik1778983
No wiem i tak już mam zrobione.. skrypt piszę w bashu nie w php ;]

Interesuje mnie odpowiedź na resztę pytania z mojego poprzedniego postu apropo meta keywords i description.
korek_a
Skrypt pozycjonowania Google jest ciut bardziej skomplikowany niż wam się wydaje.
Samo wchodzenie na stroną to nie wszystko.
Podobnie jak i wchodzenie przez wpisywanie fraz w google.

1. najważniejsza jest zawartości strony, tekst jaki jest na niej zamieszczony, bo tego szuka użytkowanie
2. na chwile obecną uważa sie że robot Google wyszukuje behawioralni, czyli sprawdza zachowania danego użytkownika w sieci, ciasteczka ,historia przeglądarki i jakieś tam pierdoły
3. do tego nagły przyrost potwierdzalności na której nic sie nie znajduje może spowodować założenie filtra na strona

I taki może badzie konkretny powód dla twojego pomysłu że jest zły, panowie w google to wyjadacze i oni takie skrypty jak ty pisali w przedszkolu smile.gif
tofik1778983
No już sie o tym trochę naczytałem.. i wiem że częste odwiedziny to nie wszystko..
Strona była wcześniej zaindeksowana w google i po wpisaniu konkretnej frazy była zawsze w piewrszej piątce wyników, ale musiałem zmienić hosting oraz domenę i wszystko zaczęło się od początku ;/
_KuRT_
żeby wypozycjonować stronę, należy ją wpierw zoptymalizować, czyli zadbać o jej treść, tak aby była przyjazna użytkownikom oraz promowała słowa kluczowe, które są dla nas ważne. Poza tym w ramach optymalizacji należy zadbać o jakość kodu html, nagłówki meta (title w szczególności) oraz stworzyć przyjazne adresy url.
Optymalizacja jest podstawą pozycjonowania. Aby osiągnąć wysokie pozycje, należy zdobywać linki, linki, linki i jeszcze raz linki. Oczywiście muszą być one zdobywane w odpowiedni sposób, z odpowiednimi anchorami, z odpowiednich miejsc itp itp.

Na pozycjonowanie na pewno nie ma wpływu odwiedzalność, ani tym bardziej żadne boty, sprawdzające ciasteczka itp....
To odwiedzalność jest efektem pozycjonowania, nie na odwrót.

pozdrawiam
Grzegorz Skiera
Lampartini
Nie wiem skąd wzięliście teorie, że odwiedziny pomagają w pozycjonowaniu strony. Moim zdaniem nie ma to wpływu i tworzenie skryptów generujących zapytania i ruch na stronie jest niepotrzebne - według mnie, bo tak naprawdę nie można niczego wykluczyć.

Podstawą jest odpowiednio zoptymalizowana treść i przyjazna budowa strony. Można wymienić tu m.in.:

- <title>
- słowa kluczowe w h1, h2, ... - na jednej podstronie nie powinien być więcej niż jeden tag h1
- odpowiednie wyróżnienie słów kluczowych, np. <strong>
- przyjazne adresy url
- alty w obrazkach
- brak ukrywania słów kluczowych, np. małą czcionką lub kolorem tła
- odpowiednie linkowanie wewnętrzne

A najważniejsze to oczywiście linki (wartościowe).

rootpak
Cytat(tofik1778983 @ 12.07.2010, 20:00:51 ) *
Czy np nie dostane za to bana od google??

Nie dostaniesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.