Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] LINK REFERUJĄCY
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gornik
Witam serdecznie .
Potrzebuje do swojej strony internetowej napisać skrypt linków referujących..
Mianowicie miało by to wyglądać tak że jeden numer ip będzie miał swój jeden link NP STRONA.PL/POLECAM:1234 - będzie to odnosiło na moją stronę przy czym każdy link będzie miał swoja liczbę wejść czyli np. jeżeli wejdzie 25 osob w link STRONA.PL/POLECAM:1234 osoba wchodząca na stronę zobaczy komunikat.
WEJŚĆ POPRZEZ LINK REFERUJĄCY : 25 !

Teraz pytanie..
Czy jest to trudne do zrobienia?
Tego nie wiem i zadaję to pytanie, aby dowiedzieć się czy profesjonaliści na tym forum są w stanie wykonać próbkę takiego skryptu..

P.S Szukałem takiego tematu na tym forum ale nie znalazłem...

Pozdrawiam GORNIK
nospor
Cytat
LINK REFERUJĄCY!, PROBLEM..
Czemu krzyczysz? Proszę poprawić tytuł na niekrzyczący

Cytat
Czy jest to trudne do zrobienia?
Zalezy dla kogo. Ogólnie to nie.

Cytat
zadaję to pytanie, aby dowiedzieć się czy profesjonaliści na tym forum są w stanie wykonać próbkę takiego skryptu..
Są w stanie.

Napisałeś coś sam czy czekasz na gotowca? Jak to drugie to zaraz przeniesiemy na Giełdę Ofert
krzychu0808
Rozumiem że każde konto ma swój unikalny link ref. I max ref dziennie to 25 dla konta? Czy chodzi ci oto żeby nie było spamu i max 25 ref z jednego ip?
gornik
Chodzi o to żeby każdy adres ip miał swój link referencyjny i po wysłaniu go do np 25 osób gdzie te 25 osób otworzy ten link, pokażę mu się na stronie ze w jego link weszło 25 osób.

P.S Kolega napisał coś takiego ale niestety cos w tym jest nie tak..
Kod
<?php
if ($_SERVER['HTTP_REFERER'] != "") { //
   if (!strstr($_SERVER['HTTP_REFERER'], "strona.pl")) {
          $plik = fopen("referer.txt", "a");//otwieramy plik
          flock($plik, 2);//blokujemy przed innym zapisem
          fwrite($plik, $_SERVER['HTTP_REFERER'] . "\n", 200);//
          flock($plik, 3);//
          fclose($plik);//
   }
}
?>

krzychu0808
hehe na plikach przy większej ilości użytkowników nie będzie działać poprawnie i może obciążać pracę strony. Najlepiej zrobić to na bazie danych osobną tabelę i tam zapisywać ip i liczyć wejścia z tego ip. Ustawić Cron żeby raz dziennie resetował tabelę i po problemie.

Jeżeli nie znasz podstaw PHP i obsługi MYSQL zacznij od Książek PHP i MYSQL
gornik
Cytat
hehe na plikach przy większej ilości użytkowników nie będzie działać poprawnie i może obciążać pracę strony. Najlepiej zrobić to na bazie danych osobną tabelę i tam zapisywać ip i liczyć wejścia z tego ip. Ustawić Cron żeby raz dziennie resetował tabelę i po problemie.

Jeżeli nie znasz podstaw PHP i obsługi MYSQL zacznij od Książek PHP i MYSQL

Hehe wszystko fajnie tylko ze w 1-2 dni nie nauczę się robić takiego skryptu...

Dlatego napisałem prośbę na tym forum.
krzychu0808
No niestety nikt tego za ciebie nie zrobi. Chyba że tak jak pisał nospor dasz ofertę na giełdzie. To za małe pieniądze ktoś ci to zrobi.
nospor
Z racji nie zastosowanie sie do "prosby" moderatora, temat zamykam. jakby naszla ochota na dostosowanie sie - zapraszam na PW smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.