Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] piechnat.pl - strona domowa
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
piechnat
Proszę o ocenę nowego layoutu mojej strony domowej.
Treści lepiej nie czytać smile.gif poza tym jest nieistotna.
aiel
w newsie Utworzyłem nowy dział Autor -> Filozofia, linkuje do localhost~
frytek92
Jeżeli chodzi o pocięcie to ładnie jest pocięty smile.gif walidacje w 100% przechodzi, jeżeli chodzi o wygląd to nie podoba mi się za dużo zieleni, może dodaj trochę niebieskich kolorów.
DiH
Mówisz, że to Twoja strona domowa. Naprawdę warto psuć cały wygląd strony durnym banerem, z którego przez miesiąc zarobisz tyle, co na jedno dobre piwo? Nad grafiką musisz jeszcze trochę popracować, bo nie wygląda to imponująco.

Ten szary prostokąt pod nazwa działu - Strona główna - pozbądź się go. Niżej, Aktualności - ta czcionka jest tam nietrafiona. Lepiej trzymaj się standardowego formatowania. Odstępy między znakami zostaw w spokoju.

Pomyśl jak zgrabnie rozwiązać problem złączenia menu po lewej z logo. A, także czcionka w menu po lewej, "Menu" na zielonym tle, jak dla mnie także nadaje się do wymiany.

To, że mogę scrollować dowolnie daleko w dół trzymając strzałkę w dół to chyba niezamierzony efekt?

Ogółem oceniam pozytywnie.
piechnat
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, postaram się coś z tym zrobić.

Cytat(DiH @ 24.03.2010, 22:45:22 ) *
Mówisz, że to Twoja strona domowa. Naprawdę warto psuć cały wygląd strony durnym banerem, z którego przez miesiąc zarobisz tyle, co na jedno dobre piwo? Nad grafiką musisz jeszcze trochę popracować, bo nie wygląda to imponująco.

oj, ten baner to nie jest mój tylko dokleja się z darmowego hostingu cba.pl

Cytat(DiH @ 24.03.2010, 22:45:22 ) *
To, że mogę scrollować dowolnie daleko w dół trzymając strzałkę w dół to chyba niezamierzony efekt?

trochę nie wiem o co chodzi, nie zauważyłem jakichś dziwnych objawów przy scrollowaniu, a w jakiej przeglądarce tak się dzieje?

DiH
Ten bug ze scrollowaniem pojawia się tylko w bardzo niskich rozdzielczościach - nie martwiłbym się tym za bardzo.

Co do hostingu, to nie jestem w stanie polecić Ci, niczego darmowego mającego niezawodność bliską 99,9%, ale zarówno 000webhost.com (z tego korzystam np. ja), jak i xtreemhost.com nie dodają reklam, a i możliwości mają niemałe.
thomson89
Reklama nie pasuje. Nie wiem czy to twoja reklama, czy hostingu ale to zupełnie przeszkadza.

Menu nie musi jeździć jak winda.

Ładne gradienty.

Brak koloru równoważącego. Jak kolega wspomniał trochę niebieskiego.

Ogólne: ładnie.
gszesiek
oprócz latającego menu i ikony, strona lekka, przyjemna - podoba mi się
co się niezwykle rzadko zdarza, przez dobranie koloru (chyba bladego), miałem ochotę zostać, trochę poczytać - naprawdę pasuje do treści (choć nie przeczytałem wszystkiego smile.gif )
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.