Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Rekonfiguracja animacji flash?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xajart
Witam, potrzebuje pomocy, bo nie potrafię tego ogarnąć. Niestety z bólem przyznaje sie że kompletnie nie mam pojęcia w tej tematyce. A mianowicie musiałem dokonać pewnych zabiegów kosmetycznych w pewnym serwisie. I mają oni w templatce użytą animację Flash. Wewnatrz której znajduje sie kilka przycisków, te z koleii odsyłaja do różnych części serwisu. Niestety większość tych linków uległa zmianie i jak je poprawić?

Może to głupio zabrzmi ale w kodzie nigdzie nie znalazłem odwołań, wiec wnioskuje że jest to zapisane w animacji Flash, czy tak może być? Ja się na tym kompletnie nie znam. 

I pytanko czym ten plik SWF ewentualnie przerobić, tak aby poprawiać te linki?
Będę wdzięczny za jaką kolwiek pomoc.
erix
Teoretycznie można. Możesz spróbować np. Sothink SWF Decompiler i podmienić w skryptach animacji adresy w metodzie getURL, ale nie pamiętam, czy można w ten sposób zapisać modyfikacje.

Najlepiej by było, gdybyś miał dostęp do plików FLA.
wookieb
Cytat
A mianowicie musiałem dokonać pewnych zabiegów kosmetycznych w pewnym serwisie. I mają oni w templatce użytą animację Flash. Wewnatrz której znajduje sie kilka przycisków, te z koleii odsyłaja do różnych części serwisu. Niestety większość tych linków uległa zmianie i jak je poprawić?

Skoro mają to w serwisie to mają źródła. Jeżeli nie mają źródeł to nie umieją dbać o swoje. Jeżeli zdekompliujesz flasha to jest duże prawdopodobieństwo, że plik wynikowy nie będzie działać. Ale spróbować warto.
xajart
W tym sęk że nie maja źródeł, kiedyś jakaś firma robiła im serwis i niestety nie mają źródła, ja z koleii się nie znam na fleshu (choć zapewne z tego co nieraz, na filmikach widziałem nie jest to coś trudnego), nie mniej jednak wolałbym uniknac robienia tej animacji od nowa bo będzie to dla mnie, tylko niepotrzebną stratą czasu.

Zastanawiam się czy ewentualnie na nowym systemie który został dla tej firmy zbudowany, nie przebudować go tak aby linki ze starej animacji wskazywał do nowych plików poprzez przekierowania. Czyli np jeżeli w animacji jest link wskazujący na plik "login.php" to zrobić plik który przekieruje z login.php na inny ten właściwy. Trochę zakombinowane by to było, ale chyba najlepsze rozwiazanie. Tylko pytanie jak ewentualnie te przekierowania zrobić, mógłbym zrobić plik login.php który wczytuje zawartość pliku my-account, tylko w takim przypadku pewne funkcje (akcji) mogą nie działać ze względu na inny parametr GET. Musze poszukać coś o przekierowaniach linków, jeżeli coś takiego istnieje.

erix
Wystarczy kilka regułek rewrite.

A jeśli chcesz koniecznie zmienić w animacji - musisz ją zbudować od nowa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.