Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Zwijanie wewnątrz komórki tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piotrooo89
Miałem problem z poprawnym nadaniem tytułu, no ale do rzeczy.

Mam w komróce tabeli następujące dane generowane z db.

1. <td><p>dane1</p><p>dane2</p></td>

i teraz chce aby moje p były wyświetlane tak,

jeśli są 2 to pół jeden pół drugi wielkości komórki, jeśli 3 to dzieli na 3 i wyświetla mi 3 w jednej linii, jeśli 4 to dzieli komróke na 4 i wyświetla mi na 4 itd. (z założeniem że tym danych może być n gdy już się nie mieści to można jakiegoś scrolla na dół albo na boki zrobić.

obecnie wygląda to tak:
[IMG=http://img442.imageshack.us/img442/6731/80255278.jpg][/IMG]

chce zrobić coś takiego

tylko że tych kwadracików może być jak już wspomniałem n. zależy mi aby ładnie się to 'rozchodziło' po komórce. kombinowałem z overflo w ale bez owocnie.
Spawnm
Nie jestem pewien czy wiem o co ci chodzi , ale może sprawdzaj ile masz danych w tablicy/ile będzie pól i obliczaj %
piotrooo89
troszkę to będzie żmudne, może jest coś innego, ale w każdym razie ~Spawnm thx za jakiś pomysł.

chociaż teraz dopiero to zauważyłem ale ja mam X wierszy z takimi komórkami, więc nie mogę na sztywno ustawić. bo w jednej komórce mam 5 danych wkolejnej 7 a w jeszcze następnej 1 więc musi to być dynamicznie dla każdego wiersza liczone.
Lion_87
a jeszcze raz i powoli jak byś napisał? może wtedy zrozumiem ^^
piotrooo89
no wiec tak:

-pobieram z bazy rekordy i jeśli rekord ma tą samą datę to wpisuje go w komórkę tabeli (takie same daty może mieć 1000 rekordów i wszystkie one są w jednej komórce w jednym wierszu) jeśli jest inna data to wpisuje ją już do nowego wiersza.
-chce zrobić żeby te rekordy które 'opakowuje' w znaczniki <p> miały określoną szerokość np. mam 4 rekordy w jednym wierszu to każdy z nich ma 25% szerokości (100% / 4 = 25%) jak mam np 9 to 100 / 9 =~ 11% itd chce poprostu nadać im odpowiednią taką samą szerokość.
Spawnm
no to zrób tak jak napisałeś , nie wiem w czym problem ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.