Witam!
Mam takie problemy:
1) pracuje nad stronką, na której znajdować się będą zadania, które zalogowani uzytkownicy będą rozwiazywac i te rozwiazania przesylac przez formularz. Zadania generowane sa losowo i chcialbym przeslac wraz z odpowiedzia danego uczestnika takze odpowiedz, aby po przeslaniu moc porownac to co wklepal w formularzu z poprawna odpowiedzia, jednak jesli zrobie to poprzez pole ukryte formularza, to on bedzie mogl podejrzec rozwiazanie poprzez zrodlo strony. Mysle nad wykorzystaniem ciasteczek albo sesji, ale moze jest lepsze rozwiazanie?
2) Chcialbym w niektorych typach zadan mierzyc czas rozwiazania i na tej podstawie przyznawac punkty. Jak mierzyc czas w jakim uzytkownik rozwiaze dane zadanie? Znam funkcje zwiazane z datami w php i javascript, policzylbym tez odstep miedzy dwoma datami, problem polega na tym jak zdobyc informacje o tym o jakim czasie uzytkownik wszedl na stronie, a o jakim wyslal formularz. Jesli ktos ma wskazowki jak inaczej rozwiazac ten problem, niech sie podzieli, beda dla mnie bardzo cenne.
3) chcialbym aby po nieudanym rozwiazaniu uzytkownik mogl sprobowac ponownie. Jak napisalem zadania generowane sa losowo a ja chcialbym wyswietlic poprzednie, jak to zrobic bez uciekania sie do przesylania pol ukrytych formularza? ciasteczka, zmienne sesji.... to moje pomysly