Blame
2.11.2009, 15:54:13
No właśnie? Od paru tygodni próbuje zainstalować i poprawnie wystartować KTÓRYKOLWIEK z programów zawierających Apache, MySQL itd. jak na przykład VertigoServ, XAMMP, a nawet Krasnal, jednak z marnym skutkiem. Vertigo się w ogóle nie włącza, XAMMP niby się uruchamia, ale pisze że serwer jest zajęty a Krasnal wydziera się wniebogłosy że któryś z portów jest zablokowany mimo iż wszystkie potrzebne mu odblokowałem. Doszło do tego, że każdy napisany przez siebie skrypt muszę w celu przetestowania wysyłać na jakiś darmowy serwer. ech... Komuś udała się ta sztuka i uruchomił serwer na W7? Zaznaczę, iż chodzi mi głównie o darmową RC1 ale nic nie stoi na przeszkodzie aby wypowiadać się o wszystkich siódemkach.
Cysiaczek
2.11.2009, 16:37:18
WAMP działa - w razie gdyby się wywalał przy ładowaniu niektórych modułów to pogoglaj za rozwiązaniem problemu.
bliitz
2.11.2009, 17:03:42
uruchomiłem najnowszego wampa na dwóch W7 32 jak i 64 bity, żadnych problemów nie było i nie ma, polecam
XAMPP Też działa bez problemu. Może ten wynika z działania chociażby Skype (nasłuchuje na 80) albo zablokowania serwera na firewallu? Mnie przy włączaniu pytało, czy zezwolić na działanie wewnątrz i na zewnątrz sieci.
Blame
2.11.2009, 21:44:07
Udało mi się w końcu po kilku resetach uruchomić apache, nie wiem jak to się stało, ale działa. Teraz męczę się z MySQL, który nie chce wystartować. Może parę następnych resetów mu pomoże
Zobacz czy Skype nie blokuje portów 80 dla Apache tak dla pewności.
Vertrigo także działa normalnie.
Co do mysql, spróbuj uruchomić poprzez konsole i napisz jakie błędy wyrzuca.
scanner
3.11.2009, 01:41:30
Zend Server Community Edition działa bez żadnych problemów (v. 4.0.5 z PHP 5.3)
askone
3.11.2009, 08:18:00
U mnie na 7 XAMPP także działa bezproblemowo...
Używam akutalnie Win 7 w wersji Ultimate i wszystko śmiga, korzystam z Xampa, Apache, MySQL, włączają się błyskawicznie. Nie ma żadnych problemów.
Jeżeli masz Win 7 Home Edition, to zmień na Ultimate, Home E. ma dużo luk, oraz blokuje większość programów, typu Xamp, lub Skype.
kwiateusz
3.11.2009, 17:39:20
Cytat(Mav @ 3.11.2009, 15:50:42 )

Używam akutalnie Win 7 w wersji Ultimate i wszystko śmiga, korzystam z Xampa, Apache, MySQL, włączają się błyskawicznie. Nie ma żadnych problemów.
Jeżeli masz Win 7 Home Edition, to zmień na Ultimate, Home E. ma dużo luk, oraz blokuje większość programów, typu Xamp, lub Skype.
A ja zostałem świętym za życia
scanner
3.11.2009, 23:58:42
Cytat(kwiateusz @ 3.11.2009, 17:39:20 )

A ja zostałem świętym za życia
Alleluja!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.