mam mały problem. Napisałem skrypt wyświetlania newsów z bazy MySQL. Bazę obsługuję przez PDO. Dodałem do tego stronicowanie (PAGER 2.5.1).
Kod wygląda tak:
<?php try{ $pdo = new PDO($PDO_C, $db_user, $db_pass, array(PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES utf8")); $pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); $sql=$pdo->query('SELECT count(*) FROM nowosci'); $row = $sql->fetch(); $recordsCount = $row['id']; $pager = new Pager('news', 'index-#PAGE#/'); $pager->SetTotalRecords($recordsCount); $pager->Make(true); $renderPager = $pager->Render(); $start = $pager->GetIndexRecordStart(); $end = $pager->GetIndexRecordEnd(); $news=$pdo->query('SELECT * FROM nowosci ORDER BY id DESC LIMIT '.$start.','.($end-$start+1)); while($rows=$news->fetch()){ echo'<div class="news"> <div class="news_temat"><a href="news/'.$rows[id].'/"><b>'.$rows[temat].'</b></a></div> <div class="news_data">('.$rows[dodano].')</div> <div class="news_tresc"><p>'.$rows[wstep].'</p></div> <div class="news_czytaj"><a href="news/'.$rows[id].'/"><b>Czytaj dalej...</b></a></div> </div>'; } $news->closeCursor(); $sql->closeCursor(); }catch(PDOException $e){ require_once('wczytywane/strony/bledy/99.php'); } ?>
Mam ustawione wyświetlanie 10 wyników na stronę, a pokazuje mi się tylko jeden ostatni.
Dlaczego tak się dzieje? Sprawdzałem już chyba wszystko...