Crisu
28.10.2009, 16:21:06
Hej!
Mam takie pytanko odnośnie niszczenia sesji
Zalozmy, taka sytuacje :
Użytkownik zalogował się do aplikacji klika sobie. Po pewnym czasie otwiera na drugiej KARCIE tej samej przegladrki inna stronę, na której uruchamia się session_destroy(). Po czym wraca do aplikacji(na pierwszą kartę), klika i zostaje automatycznie wylogowany.
Pytanie brzmi czy da się jakoś sprawdzić z jakiej strony zostało odpalone session_destroy() ?
pzdr
cojack
28.10.2009, 16:56:21
W przypadku nowej karty, nie.
Tzn mógłbyś sprawdzać redirecta, skąd przyłazł i zapisywać do bazy, ale nie wiem w jakim celu.
Crisu
29.10.2009, 10:21:45
po prostu wyloguje mi uzytkowników z systemu i za grzyba nie moge dojsc czemu.
Coś więcej możesz o tym redirecie powiedziec ?
R4D3K
29.10.2009, 13:54:32
Niszczenie sesji polega na usunięciu ciasteczka z zapisem PHPSESSID=jakiś tam numer i niszczy sesje na serwerze gdzie są przechowywane dane sesyjne. Także jeśli niszczenie jeden sesji z innej strony nie niszczy sesji twojej strony ! Sprawdź ustawienia serwera, a zwłaszcza zmienną session_time być może masz ustawiony bardzo krótki czas.
Crisu
29.10.2009, 14:49:18
Session_time jest wlasnie na 24 minuty , moze jeszcze jakies inne ustawienia ?
Nie mogę za cholere dojść co powoduje te wylogowania, wiem za każdym razem tablica sesyjna jest pusta ,czasami już po kilku sekundach :/
Co do tego niszczenia sesji to zrób taki test, zaloguj się na stronkę, na drugiej karcie otwórz skrypt z session_start();session_destroy(); ,wróć na poprzednią stronę i klik.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.