Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: svn
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
zzeus
Witam, moja pytanie do osób używających svn'a - co ładujecie do repozytorium ? Wszystkie pliki projektu, począwszy od skryptów po grafikę używaną w layoucie czy tylko skrypty ?

Pozdrawiam
mike
W repozytorium trzyma się cały projekt. Jeżeli do jego działania (czy poprawnego wylądu) są wymagane pliki graficzne to one również powinny znaleść się w repozytorium.
To co nie powinno się w nim znajdować to pliki tymczasowe, czyli pliki logów lub cache.

Dodatkowo jeżeli twój projekt zależy od innego, to rozważ połączenie Twojego repo z innym z apomocą svn:externals.
zzeus
Pytam dlatego, że jeśli mam w repozytorium pliki graficzne to praktycznie zawsze kiedy dodam do projektu jakiś plik graficzny i dodam go do repo to podczas commita wywala błąd i repozytorium zostaje zablokowane. Żeby go przywrócić do stanu używalności muszę grzebać w plikach svn, wywalić wpisy o lockach i wywalić grafikę. Jest to dość uciążliwe, już kilka razy zdarzyło mi się że musiałem od nowa stawiać całe repozytorium. Chyba że ja robię coś nie tak podczas pracy z svn ...

Pozdrawiam
mike
Cytat(zzeus @ 28.08.2009, 10:27:28 ) *
Chyba że ja robię coś nie tak podczas pracy z svn ...
Ty robisz błąd. Tylko ciężko wywnioskować z Twojego opisu jaki błąd popełniasz.
zzeus
Wrzucam pliczek jpg do folderu z grafiką, klikam prawym bo używam tortoisesvn i wybieram add, następnie chcę zrobić commit i wywala błąd że nie można wykonać commita, że repozytorium jest lock i należy wykonać clean up.
Niestety clean up nic nie robi, repozytorium nie da się odblokować.
mls
Cytat(zzeus @ 28.08.2009, 10:27:28 ) *
Pytam dlatego, że jeśli mam w repozytorium pliki graficzne to praktycznie zawsze kiedy dodam do projektu jakiś plik graficzny i dodam go do repo to podczas commita wywala błąd i repozytorium zostaje zablokowane. Żeby go przywrócić do stanu używalności muszę grzebać w plikach svn, wywalić wpisy o lockach i wywalić grafikę. Jest to dość uciążliwe, już kilka razy zdarzyło mi się że musiałem od nowa stawiać całe repozytorium. Chyba że ja robię coś nie tak podczas pracy z svn ...

Po pierwsze - nie grzeb w katalogach .svn, bo faktycznie będziesz musiał całe repo od nowa importować. Po drugie - na każdy problem z repozytorium znajduje się rozwiązanie za pomocą jednej z komend svn. Po trzecie - zwróć uwagę innym użytkownikom repozytorium, by nie zakładali locków.
zzeus
Tylko ja używam repozytorium póki co. Próbowałem na różne sposoby, anulować add, usunąć plik z repo, i jeszcze kilka innych których teraz nie pamiętam ale dopiero pogrzebanie w plikach svn'a dało efekt.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.