Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam skryptu przekierowującego
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
mperlam
Szukam skryptu (JS) dzięki któremu przekieruję osoby, które nie mają określonego IP (czyli osoby, których IP nie ma na liście są przekierowywane). Znalazłem coś takiego:

Kod
<script>
        function init(){
                setTimeout('document.location="http://strona.pl/"', 0);
            }
        window.onload=init;
</script>

Proszę kogoś kto się zna aby przerobił ten kod aby określone IP nie miało dostępu do kodu (nie było przekierowywane). Fajnie by było gdyby ktoś umiał zrobić też tak, aby dodatkowo skrypt działał tylko w określonych godzinach (np. 15-19).
Pawel_W
odezwij się pod gg 4229278 to napisze Ci ten skrypt
WebCM
W JavaScript nie można odczytać adresu IP, chyba że odwołasz się do maszyny wirtualnej Java.

Jeżeli masz obsługę PHP:
  1. <?php
  2. $ip = array('adresIP', 'drugiIP');
  3. if(!in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $ip))
  4. {
  5. /* tutaj dołączasz skrypt */
  6. }
  7. ?>

Godzinę też można łatwo w PHP odczytać:
  1. $godzina = date('H');
mperlam
Tak, już wiem, że IP się nie da odczytać winksmiley.jpg Jeżeli jednak się da, w jaki sposób ograniczyć godzinowo działanie skryptu (na podstawie zegarka systemowego).
Berg
Co do ograniczenia daty - Date, pamiętaj tylko że data zostanie pobrana z komputera użytkownika serwisu więc niekoniecznie musi być prawidłowa. Imo najlepiej przenieść całą logikę do php a dane pobierać za pomocą Ajaxa.
Pawel_W
Cytat(gadu gadu)
Ja 17:30:12
js nie może pobrać i
Ja 17:30:16
ip*

Cytat(gadu gadu)
Ja 17:30:31
tylko
Ja 17:30:38
php masz stałą
Ja 17:30:41
a w js
Ja 17:30:47
to jest data z Twojego komputera
Ja 17:30:52
tak że każdy może sobie zmienić

to by było na tyle haha.gif

a co do skryptu to już chyba rozwiązane
mperlam
Pomimo, iż kolega podał działający kod, bardzo proszę kogoś o podanie podobnego. Chodzi o to, że kod działa ale jeżeli wkleję go w CMSie (jako HTML), już nie działa (samo przekierowanie - początkowy kod działa bez problemu).

Odpuściłem sobie IP, chcę aby kod podany na początku tematu był uruchamiany tylko pomiędzy określonymi godzinami (w zegarku systemowym, JS - TYLKO I WYŁĄCZNIE, PHP odpada).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.