Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]problemy z połączeniem z bazą danych w różnych aplikacjach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wielkaradosc
Panowie,
przede mna problem nierozwiazywalny, z ktorym zmagam sie juz od przeszlo tygodnia. Niezaleznie, czy probuje z Wordpressem, czy z Drupalem, czy z Joomla, zawsze konczy sie rownie niemilo.
Zacznijmy od tego - bazy danych i mysql. Zalozenie bazy danych prosta sprawa, wypelnienie plikow instalacyjnych (czy to dla Wordpressa, czy dla Joomla) podobnie. Tak jak zainstalowanie XAMPP.
Problem w tym, ze:
a) w panelu konfiguracyjnym XAMPP nie dziala usluga SQL - nie wiem czemu, w menadzerze zadan usluga mysqld.exe chodzi'
cool.gif nie sposob polaczyc sie za pomoca programu instalacyjnego Joomla z baza danych z cba.pl (znany Wam komunikat: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL) - i prosze, nie kazcie mi sprawdzac, czy poprawnie wypelnilem trzy linie. Bo wypelnilem.
Obawiam sie, ze problem jeszcze gdzies glebiej, tyle ze mi juz po prostu brak pomyslow.
Za wszelkie wskazowki bede wdzieczny,
PZ
nospor
Cytat
Wyzwanie dla duzych chlopcow
Widze, iż dla ciebie duzym wyzwaniem jest nadanie sensownego tytułu tematu. Pomogę ci troche i zmusze cie do wysilku - zamykam. Jak juz wymyslisz sensowny temat to zapraszam na PW smile.gif

edit: otwieram

edit :
ad b:
a ty z tym cba.pl probujesz sie polaczyc od siebie z kompa? No to ci sie nie uda, bo zazwyczaj hostingi pozwalają na łączenie z bazą tylko i wyłącznie z ich serwerow
DREEMus
Jeżeli cba.pl korzysta z cPanelu, masz możliwość podania adresu (lub grupy adresów) IP, które mogą się połączyć z ich serwerem MySQL ...

By dreemus at 2009-06-23
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.