Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pobieranie danych z panelu registrata
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
exodus.mc
Witam,

Zajmuję się opłacaniem domen zarejestrowanych w mojej firmie. Chciałbym napisać sobie "coś" co pozwoli mi z różnych paneli administracyjnych pobierać dane dot. domen - termin wygaśnięcia, delegacje dns itp. Wynik tego ma być taki, że w jednym miejscu będę miał podgląd na wszystkie domeny z różnych paneli - taki spis inwentaryzacyjny przy okazji. 

Kiedyś coś tam grzebałem w php, ale jak napisałem "kiedyś"... może ktoś obeznany pomoże. Stronke wiem jak zrobić, kod sklecę. Jednakże nie mam pomysłu na pobieranie danych ze strony, czyli jak poprzez php zalogować sie do panelu np. w nazwa.pl i pobrać dane. 

Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
golaod
htttp://php.net/curl
exodus.mc
o curl'u juz cos tam czytalem... znacz tyle ze wiem ze tego trzeba uzyc smile.gif.. tylko pytanie czy przy pomocy curla zaloguje sie automatycznie do panelu..?  (to wlasnie ten moj najwiekszy problem - zalogowanie z z poziomu php do obcego panelu.. )

Moje pytania sa trywialne pewnie.. przepraszam
Wicepsik
Cytat(exodus.mc @ 18.06.2009, 11:54:11 ) *
o curl'u juz cos tam czytalem... znacz tyle ze wiem ze tego trzeba uzyc smile.gif.. tylko pytanie czy przy pomocy curla zaloguje sie automatycznie do panelu..? 
Moje pytania sa trywialne pewnie.. przepraszam

Zalogujesz się. Wysyłasz przez cURL POST
http://compzone.org/art-%5BCURL%5DPrzesyla...da+POST-53.html
Fifi209
Potem przez preg_match/preg_match_all wyciągniesz informacje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.