Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Trigram w PHP ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kask18
Witam wszystkich, mam problem. Potrzeba mi porównać 2 stringi za pomocą metody trigramów. I tu moje pytanie, czy istnieje w php jakaś implementacja tej metody questionmark.gif Jeśli tak to prosił bym o linki bądź pomoc. Chociaż dokładny opis algorytmu. Z góry dziękuje . guitar.gif
kask18
Sorki belliash ale widać ze nie jesteś w temacie. W tym algo w ogóle się nie porównuje linii
kask18
Chodzi o porównanie 2 stringów pod kątem zgodności. Porównywane są cąły string jest dzielony na trzyliterowe słowa i następnie jakoś porównywane i na wyjście algorytmu uzyskuje się liczbę (procentową zgodnąc 2 stringów)
kask18
wiesz co uwielbiam takich userów jak ty, pytałem czy jest w php coś takiego i tyle, prosiłęm o algorytm. a jak bym wiedział jak to działa to bym nie prosił o pomoc. Ale jak zawsze musi sie znaleść wiejski filozof chcący sobie posty ponabijać durnymi komentarzami. a tesktu z płąceniem to juz wogóle nie komentuje. Żenuuua. Pozsdawiam
bełdzio
Cytat(kask18 @ 14.06.2009, 15:46:51 ) *
Chodzi o porównanie 2 stringów pod kątem zgodności. Porównywane są cąły string jest dzielony na trzyliterowe słowa i następnie jakoś porównywane i na wyjście algorytmu uzyskuje się liczbę (procentową zgodnąc 2 stringów)

zobacz może to Ci coś pomoże http://www.beldzio.com/czy-chodzilo-ci-o-&...;-czyli-n-gramy
webdice
Panowie, powiem jak do mojego psa. Spokój. On rozumie, mam nadzieje że Wy również zrozumiecie.

~belliash od pewnego czasu widzę że strasznie Ci przeszkadza jak ktoś prosi o gotowca. Powiem jedno - nie Twoja sprawa, albo mu ktoś pomoże, albo nie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.