Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: vertrigo
Forum PHP.pl > Forum > PHP
chaber01
Witam
Może to trochę śmieszne pytanie, ale czy jest możliwość z poziomu php (zapytanie) odwołanie się do zapytania (wiem masło maślane) zapamiętanego przez serwerze?questionmark.gif
Nie ukryawm to troche ułatwiło by mi pracę, ze względu na fakt wywołania zapytania które wcześniej zapamiętałem na serwerze.
Będę wdzięczny za zwięzłe odpowiedzi
osl
może nie tyle śmieszne, co zawinięte. zechcesz rozwinąć? smile.gif
erix
serialize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual wyników do pliku?
chaber01
na serwerze przez phpmyadmin można tworzyć i zapamiętać zapytanie do bazy, a następnie można wywołać takie zapytanie po nazwie pod jaką zostało zapamiętane. Czy istnieje możliwość odwołać się do takiego zapytania nie z phpmyadmin?questionmark.gif Np. zamiast w na stronie php wypisywać zapytanie w postaci:
$query = "SELECT * FROM `csa` WHERE `kod`='jakiś";
$result = mysql_query($query);

nie potrafię tego prościej przedstawić
golaod
Chodzi Ci o historię zapytań tak ?

Jeśli tak to, to jest moduł phpmyadmin więc albo sam sobie go z niego wyciągniesz albo sam sobie go napiszesz smile.gif
ddiceman
Zapytanie mozesz pobrac z tabei _bookmark phpmyadmina (zobacz sobie, jak jest skonsturowana) i wykonac przez php powtornie. Jesli chcesz wykonac je przez MySQL to zapoznaj sie z PREPARE i EXECUTE
chaber01
Dzięki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.