Muszę zrobić pewne zadanie ale mam problemy potrzebuję pomocy. Zadanie wygląda tak:
Poniżej zamieściłem szkielet programu. Posiłkując się nim należy rozbudować program student.
Program musi czytać dane z dysku z pliku .csv.
Na koniec program musi zapisywać dane do pliku .csv.
Operacje przeglądania, poprawiania, kasowania, wprowadzania nowych danych muszą być realizowane w tablicy.

Mam kilka szkieletów ale mam problemy z ich rozbudowaniem.
Szkielet pliku startProgram.php
<?php include_once('functionProgram.inc'); displayStyles('Główne menu programu'); // wyświetlenie arkuusza stylii i nagłówka głównego menu startForm('control.php'); // początek formularza // control.php - plik wykonywany po naciśnięciu dowolnego przycisku menu(); // wyświetlenie głównego menu programu endForm(); // koniec formularza ?>
Szkielet pliku displayData.php
<?php include_once('functionProgram.inc'); displayStyles('Poprawianie danych studenta'); startForm('control.php'); displayForm($label,$data,false); buttonBarDisplay(); endForm(); ?>
Szkielet pliku editData.php
<?php include_once('functionProgram.inc'); displayStyles('Przeglądanie danych studenta'); startForm('control.php'); displayForm($label,$data,true); buttonBarEdit(); endForm(); ?>
Szkielet pliku insertData.php
<?php include_once('functionProgram.inc'); displayStyles('Wprowadzanie danych studenta'); startForm('control.php'); displayForm($label,$data,true); buttonBarInsert(); endForm(); ?>
Szkielet pliku delData.php
<?php include_once('functionProgram.inc'); displayStyles('Kasowanie danych studenta'); startForm('control.php'); displayForm($label,$data,false); buttonBarDel(); endForm(); ?>
Szkielet pliku exitProgram.php
<?php include_once('functionProgram.inc'); displayStyles('Koniec pracy programu'); startForm('control.php'); buttonBarExit(); endForm(); ?>
Szkielet pliku control.php
<?php include_once('functionProgram.inc'); { switch ($_POST['menu']) { case "display": break; case "edit": break; case "delete": break; case "insert": break; case "exit": break; default: break; } // end switch { switch ($_POST['display']) { case "first": break; case "next": break; case "prev": break; case "last": break; case "menu": break; default: break; } // end switch { switch ($_POST['edit']) { case "first": break; case "next": break; case "prev": break; case "last": break; case "menu": break; default: break; } // end switch { switch ($_POST['insert']) { case "insert": break; case "menu": break; default: break; } // end switch { switch ($_POST['delete']) { case "first": break; case "next": break; case "prev": break; case "last": break; case "delete": break; case "menu": break; default: break; } // end switch { switch ($_POST['exit']) { case "exit": break; default: break; } // end switch } ?>
Szkielet pliku functionProgram.inc
<?php function startForm($akcja) { } { for ($i=0;$i<$range;$i++) { if (!$edit) style='width:100;font-size:15px'/>";}else } }// *** end displayForm function endForm() { } function displayStyles($header) { ?> <style type='text/css'> body {background-color:'#FFEFD5';} input {width:'60';font-size:'15px';} .nagl {background-color:'PeachPuff';} </style> <?php } function submit($text,$action) { } function menu() { submit('display','menu');echo '<br/><br/>'; submit('edit','menu');echo '<br/><br/>'; submit('insert','menu');echo '<br/><br/>'; submit('delete','menu');echo '<br/><br/>'; submit('exit','menu');echo '<br/><br/>'; } function buttonBarDisplay() { submit('first','display'); submit('next','display'); submit('prev','display'); submit('last','display'); submit('menu','display'); } function buttonBarEdit() { submit('first','edit'); submit('next','edit'); submit('prev','edit'); submit('last','edit'); submit('menu','edit'); } function buttonBarDel() { submit('first','delete'); submit('next','delete'); submit('prev','delete'); submit('last','delete'); submit('delete','delete'); submit('menu','delete'); } function buttonBarInsert() { submit('insert','insert'); submit('menu','insert'); } function buttonBarExit() { submit('exit','exit'); } ?>
Nie proszę Was o zrobienie tego za mnie ale o pomoc w tym programie bo z php idzie mi ciężko.