Doszedłem do etapu, gdzie potrafię dodać do tekstu np [b] poprzez klikniecie w link "pogrub". Tekst dodaje się na końcu, ale mam problem. Jeżeli tylko zmienię cokolwiek w textarea, dodawanie [b] przez link już nie działa. Zapewne, chodzi o to, że tekstarea zmienił swoj innerHTML i javascript głupieje, ale dlaczego? I dlaczego mogę wstawiać poprzez kliknięcie dużo [b], text area też zmienia wtedy swoją zawartość. Jak to rozwiązać, ażeby można było pisać i wstawiać, niekoniecznie w miejsce kursora BBcode?
Dziękuję.
<?php echo "<table class='news_edycja_table'> <tr><td><label>Tytuł newsa <input type='text' name='news_tytul' value='".$wiersz['tytul']."' /></label></td></tr> <tr><td><a href='java script:void(0)' onclick=\"wstawBBkod('pogrub')\">Pogrub</a></td></tr> <script typ='text/javascript'> function wstawBBkod(czynnosc) { tresc=document.getElementById('news_tresc_id'); switch(czynnosc) { case 'pogrub': tresc.innerHTML+='[b]'; ; } } </script> <tr><td><textarea name='news_tresc' id='news_tresc_id' rows='10' cols='70'>".$wiersz['tresc']."</textarea></td></tr> <tr><td><input type='submit' value='Wyslij'></td></tr> <tr><td><input type=hidden name='wyslano_edit' value='1'></td></tr> ?>