Pytanie możliwe, że banalne, jakkolwiek nie znalazłem na nie odpowiedzi. Mój problem polega na 'zerowaniu zagnieżdżonej' macierzy. Wyświetlam menu, po kliknięciu przesyłam wartość np. ?id=1 do "index.php" i w <div> wyświetlam kod z "graphics.php" [ <- generuje w nim listę z linkami do stron w podanym katalogu].
Kod: index.php.
<div> <?php $idg = $_GET['idg']; //graphics.php linki do artykułów $id = $_GET['id']; //linki do 'generatorów' stron switch($id){ case"1":include("graphics.php");break; } if($fileList[$idg] != null){ include 'articles/'.$fileList[$idg]; } ?></div>
Listuje katalog i generuje listę z linkami do artykułów [pliki .php] w podanym katalogu. Dla każdego pliku wygenerowany jest ?idg=$l (np. ?idg=0).
Kod: graphics.php.
<?php ... ?>
W tym momencie mam w "index.php" -> <div> include graphics.php</div> i po kliknięciu na link z tego <div'a> chcę "includować" w nim daną stronę, o odpowiednim $idg (np. <div> include artykul1.php</div>). Niestety w momencie gdy klikam na link macierz $fileList się zeruje.
Robię to w tak 'zagmatwany sposób' ponieważ chcę automatycznie generować listę tych linków na bazie ilości plików (artykułów) w danym katalogu.
Testując var_dump($fileList) macierz jest zerowa w "index.php", po kliknięciu na link do "graphics.php" zostaje wypełniona, po kliknięciu na linka z <div'a> znowu zeruje się (include oczywiście zwraca błąd, że dany 'plik' 'articles/' nie może zostać otworzony).
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, linki itp.
Z poważaniem