Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [?][inne] Własny bot?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
thomson89
Robiąc stronę internetową natrafiłem na nielada kłopot. Potrzebuję wykonać ktalog bizuterii. Bazę danych mam już gotową, edytor (miejscowy cms) również gotowy. Ale...

Nalezy przekopiować kilkaset zdjęć, opisów, cen, miniaturek i kilkanaście kategori, z cudzej strony do mojego katalogu. Niestety nie chcę mi się tego robić ręcznie (żmudne). Ale jeżeli będzie taka potrzeba... worriedsmiley.gif

Dlatego chciałbym poznać możliwość stworzenia bota/cos podobnego do przekopiowania tych wszystkich rzeczy do mojego katalogu na moim komputerze. Jeżeli chodzi o prawa autorskie to mam pozwolenie na kopiowanie wszystkich rzeczy (jakaś tam współraca).
wookieb
Jeżeli jest współpraca to niech ci wyślą bazę.
A jak to chamy to zostaje ci curl (kurs na php.pl) bądź http://php.net/file_get_contents.
Wiecej info o botach znajdziesz na tym forum.
I prośba: Nie zakładaj nowego tematu jak napisać takiego bota.
thomson89
Ok, spoko. Współpraca polega na tym że nie będą mnie ganiać za to że im coś tam skopiuje. Także rozwiązaniem byłoby się włamać do nich w nocy (na serwer oczywiście winksmiley.jpg ) i wszystko skopiować. Ale w hakerstwo się nigdy nie bawiłem i nie mam zamiaru...

Poszperam w razie czego tutaj będę pisał tongue.gif

SERWIS

--EDIT--
No dobrze, poczytałem trochę curla ale nic nie rozumiem sleep.gif
Chciałbym się zapytać, jak mogę ze swojego komputera pobrać plik .php chodzi o treść?
erix
Kodu PHP nigdy nie pobierzesz.

Cytat
No dobrze, poczytałem trochę curla ale nic nie rozumiem

Poczytaj więcej; nawet na php.pl jest tutorial.
b4x
  1. <?php
  2. header("content-Type: plain/text"); //- wstawiając w kodzie php.
  3. ?>

highlight_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ?
thomson89
Ale czy to można plik spoza serwera?
kamil4u
Nie można - ~b4x pewnie nie czytał całego wątku(chyba) smile.gif
PawelC
Cytat
Także rozwiązaniem byłoby się włamać do nich w nocy (na serwer oczywiście winksmiley.jpg ) i wszystko skopiować. Ale w hakerstwo się nigdy nie bawiłem i nie mam zamiaru...

Nie warto, ja do teraz za to cierpię sad.gif
Cytat
Chciałbym się zapytać, jak mogę ze swojego komputera pobrać plik .php chodzi o treść?

cURL + wyrażenia regularne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.