Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwis a la skapiec.pl
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dkruczek
Witam! Mam pytanie - na jakiej zasadzie działa indeksowanie produktów ze sklepów jak np. na skapiec.pl? Jak należy wykonać robota indeksującego? Nie proszę o napisanie całego robota, a o jakieś porady co do tej kwestii, gdyż potrzebuję właśnie takiego skryptu, a nie wiem zupełnie od ktorej strony to ugryźć smile.gif
zimi
IMO skrypty działają bezsensu trochę...
z jednej strony mnie to nie dziwi ale z drugiej okrutnie denerwuję...
wygląda na to że produkty są zbierane po nazwach... i tyle jeśli znajdzie się ta sama nazwa to produkt a własciwie sklep jest do niej dorzucany, jeśli nie tworzony jest nowy...
twierdzę tak na podstawie że gdy wpiszemy coś... możemy znaleźć dziesiątki tych samych produktów pod delikatnie różniącymi się nazwami...
więc zasadniczo nie starali się specjalnie...
bełdzio
o ile sie nie myle to, zeby sklep dolaczyl do programu porownywarki musi udostepnic xml z asortymentem; zbieranie danych ze sklepow ot tak byłoby o tyle trudne, ze kazady skrypt sklepu ma inna budowe, a co za tym idzie robot musialby kazda znac; nic tylko czekac na semantic web smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.