Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML] Wysyłka formularza po zapytaniu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gm0
Jestem już siwy.

Mam normalny formularz z metodą post i wysyłką do pliku .php

Tam wyszczególniam wszystkie podane wcześniej dane, aby klient mógł sprawdzić czy się zgadza oraz zobaczyć obliczoną już cenę za artykuły (zależnie od tego, ile ich bierze liczona jest różna stawka). Chciałbym więc aby mógł sprawdzić dane i ewentualnie cofnąć się w celu korekty albo kliknąć na link i tym samym wysłać formularz przy pomocy mail()

Tylko pytanie jak to zastopować? Aby nie działo się automatycznie. Próbowałem już wszystkiego co przez kiiilka godzin udało mi się znaleźć w Internecie i po prostu odpadam... HTML-owski onClick i tak nie pomaga bo gdy tylko PHP znajdzie znacznik mail() to automatycznie go wykonuje. Jak to zatrzymać?!

Chyba, że ktoś oświeci mnie jak mogę zrobić obliczenie w czasie rzeczywistym jeszcze w formularzu, żeby cała operacja wstrzymywania automatycznego wysłania nie była potrzebna.

Tzn. mam w formularzu pole tekstowe, gdzie wpisuje się wartości liczbowe (liczba sztuk). 1=okreslona cena, od 2 do 4=inna cena... Itd.

Co mogę zrobić, aby przy wpisywaniu w to pole wartości liczbowej automatycznie wszystko się liczyło w zależności od w/w warunków?

Bardzo proszę o pomoc, muszę to zrobić a już naprawdę nie mam sił :/
Sky_walker
Robisz dwa formularze, jeden widoczny, z target="twoj_edytor.php" i druki z target="slij_maila.php", z tym ze drugi ma wszystkie pola type="hidden". A... i pamiętaj, że jeden form nie może być w drugim (więc <form> ... <form> ... </form> ... </form> absolutnie odpada) !

Wiem, że to podwójna robota, ale... DZIAŁA biggrin.gif
memph
Albo rozwaz wrzucenie danych do sesji uzytkownika.
gm0
Cytat(Sky_walker @ 6.02.2009, 10:52:58 ) *
Robisz dwa formularze, jeden widoczny, z target="twoj_edytor.php" i druki z target="slij_maila.php", z tym ze drugi ma wszystkie pola type="hidden". A... i pamiętaj, że jeden form nie może być w drugim (więc <form> ... <form> ... </form> ... </form> absolutnie odpada) !

Wiem, że to podwójna robota, ale... DZIAŁA biggrin.gif

No zamysł dobry, ale chwila.. Jak mi na tą stronę z formularzem wysyłki ma przejść, jeśli klikam przycisk w formularzu pierwszym, przechodzi mi na stronę do edycji a tam już brak takowego przycisku?

A gdy tam stworzę odnośnik do następnej strony to już mi zmienne nie działają :|

Nie do końca rozumiem koncepcję tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.