Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyłączający się serwer dedykowany
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Maxim74
Od kilku dni serwer dedykowany na którym stoi mój portal systematycznie wyłącza się, wytrzymuje 3-6 godzin. (fizycznie jak dociera do datacenter administrator to jest wyłączony z prądu).

Provider mówi, że przeprowadził testy sprzętowe i wszystko jest ok i najprawdopodobniej problemy wynikają z błędów oprogramowania (stoi na starszych wersjach debian, apache, mysql, php4).

Otrzymałem również informację, że logi zostały przeanalizowane pod kątem włamu i raczej nie miał on miejsca.

W ostatniim okresie grzebałem wyłącznie w skryptach php i .htaccess z przepisywaniem url-i. Więc nie wydaje mi się, żeby mogł zajść jakiś problem programowo ze strony tych ustawień.

Co to mogłoby być? W czasie jak jest włączony to bardzo dobrze się spisuje...

nexis
Może napisałeś skrypt, który potrafi wyciągnąć wtyczkę i odpaliłeś go CRON-em? smile.gif

A na poważnie to chyba nie sądzisz, że ktoś Ci poda rozwiązanie na forum, bo w pierwszej kolejności powinna to wiedzieć osoba, która ma fizycznie dostęp do tego serwera. Powiem tylko jedno: skryptami PHP i modyfikacjami w .htaccess nie można wyłączyć zasilania serwera.

Mam wrażenie, że chciałeś się jedynie pochwalić posiadaniem serwera dedykowanego, ale szczerze nie robi to na mnie wrażenia.
Maxim74
To niepoważne.

Czyli co, generalnie albo psuje się zasilacz. Albo co? Przychodzi osoba mająca dostęp do serwera i go wyłącza.

Jaki są możliwości zdalnego wyłączenia serwera? Sprawdziłem właśnie uprawnienia w webminie i zdalny dostęp ma tylko root. gdzie szukać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.