Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Przenoszenie forum
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sannin
Przenoszę swój sklep i mam z tym problem. Mianowicie sklep jest napisany w php z użyciem Zend framework. Struktura katalogów to admin, config, document_root, itd. (nie ma plików same katalogi). Sam index.php znajduje się w katalogu document_root (tutaj też jest .htaccess z rewrite rule, admin i reszta wyświetlanych plików). Wcześniej po odpaleniu domena.pl ładował się normalnie sklep, teraz po przeniesieniu plików i domeny na inny serwer listuje mi te katalogi które podałem wcześniej. Po odpaleniu domena.pl/document_root ładuje się sklep i nawet działa, dlatego postanowiłem ustawić domenę na katalog document_root. Po tym jednak dostaje błąd
Cytat
Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '../config/config.php' for inclusion (include_path='.:/:/usr/php/pear') in /index.php on line 4
Co jest oczywiste bo teraz skrypt nie może wyjść za katalog document_root (tak mi się bynajmniej wydaje). W chwili desperacji postanowiłem umieścić w główny katalogu plik .htaccess z zawartością
Kod
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)$ http://domena.pl/document_root/$1 [L]

Sklep działa... ale po wejściu na adres domena.pl/admin wywołuje mi się katalog /admin zamiast document_root/admin. Jak to wszystko mogło być rozwiązanie? Jak sobie z tym poradzić w jakiś inny sposób? Jak przekierować wszystko za pomocą .htaccess na katalog document_root? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

p.s to jest sklep, a nie forum źle temat napisałem ;p
sannin
Dzięki za pomoc, ale po dodaniu
Cytat
RewriteEngine on
RewriteRule ^/$ /document_root/ [R]
lub
Cytat
listuje mi katalog ;/

Reguła nie działa bo home.pl nie jest na apache, a na "autorskim oprogramowaniu" ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.