mam do zrobienia zmianę danych pracownika wybieranego z listy poprzez formularz.
Stworzyłem taki oto kod:
<?php require("konfiguracja.php"); require("funkcje.php"); } if($_POST['submit']) { $sql = "UPDATE pracownicy SET kod_pracownika = " . $_POST['kod_pracownika'] .", nazwisko = " . $_POST['nazwisko'] .", imie = " . $_POST['imie'] .", data_zatr = " . $_POST['data_zatr'] .", data_zw = " . $_POST['data_zw'] .", przyczyna = " . $_POST['przyczyna'] ." WHERE id = " . $vid .";"; } else { require("naglowek.php"); $ssql = "SELECT * FROM pracownicy WHERE id = " . $vid . ";"; ?> <div align="center"> <h2>Zmiana danych pracownika:</h2> <table> <tr> <th>Pracownik</th> <th> <select name="pracownik"> <?php $psql = "SELECT * FROM pracownicy;"; if($prow['id'] == 1) { } } ?> </select> </th> </tr> <tr> <td>Nazwisko</td> <td><input type="date" name="nazwisko"></td> </tr> <tr> <td>Imię</td> <td><input type="datetime" name="imie"></td> </tr> <tr> <td>Data zatrudnienia</td> <td><input type="datetime" name="data_zatr"></td> </tr> <tr> <td>Data zwolniena</td> <td><input type="datetime" name="data_zw"></td> </tr> <tr> <td></td> <td><input type="submit" name="submit" value="Zmień dane!"></td> </tr> </table> </form> </div>
jednak on nie działa. I moje pytanie z nim związane: Gdzie robię błąd".
Chciałbym również aby po wybraniu pracownika wyświetlane były jego dane do edycji.