Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Generowanie PDF - kilka problemów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomasz_po
Witam

Mam pewnien problem z generowaniem plików PDF tzn sam tekst + polskie znaki idzie bardzo ładnie ale gdy próbuje wstawić obrazek z jakieś lokalizacji na serwerze juz się nie wstawia próbowałem ścieżkę bezpośrednią i pośrednią ten sam błąd wyskakuje np przy niektórych znacznikach HTML gdy chce np pogrubic albo pochylić czcionke pdf nie reagule na to i wyswietla jakby tego kodu nie było. To samo jest np gdy chce zrobić dwa entery tzn <br /><br /> wtedy PDF rozpoznaje jakby jeden znacznik a na drugiego entera juz nie reaguje.

Korzystam z tego skryptu:
http://html2fpdf.sourceforge.net/

Pozdrawiam
devnul
fpdf
tomasz_po
a jest mozliwosc przerobienia tego skryptu by zadzialaly obrazki i te tagi
devnul
tego znaczy którego?
tomasz_po
html2pdf
devnul
na stronie projektu widze że jest możliwość dodawania obrazków z zewnętrznych źródeł - więc nie powinno być problemu - pokombinuj z dyrektywami konfiguracyjnymi (cos tam widziałem takiego jak RELATIVE_PATH)
tomasz_po
A mozesz cos wiecej mi o tym powiedziec bo ja mam do dodania obrazek + lekkie zmiany i zabardzo nie rozumiem o co Ci chodzi smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.