tworze prosta wyszukwarke.tj uzytkownik ma 3 pola (combobox) z ktorych wybiera co chce szukac i zakresy(daty od -do). Daty pobierane sa automatycznie z bazy danych. Moj problem jest nastepujacy: gdy uzykownik wybierze date od i date do zawsze pojawia mi sie ostatnia w bazie data, tj. powiedzmy ze ostatnia jest 25-10-07, user wybierze zas 12-10-07 to mimo to wybierana jest ostatnia. Fragemencik mojego kodu:
<?php $szukaj=$_POST['szukaj']; $opcja=$_POST['opcja']; $data_od_id=$_POST['data_od_id']; $data_od=$_POST['data_od']; echo "<table border><tr><td>Opcja</td><td>Data od</td></tr><form action='test.php' method='POST'><tr><td> <select name='opcja'> <option>opcja 1</option> <option>opcja 2</option></select></td> <td><select name='data_id'>"; foreach($row as $data) $data_id=$row['id']; $data_od=$row['data']; } echo "</select></td><td><input type='submit' name='szukaj' value='szukaj'></td></tr></form></table>"; //uzytkownik wybiera jakas opcje i date i jesli kliknie na szukaj ma sie pojawic w
ybrana opcja i data if($szukaj){ } ?>
Problem wlasnie w tym, ze opcja sie zawsze wyswietla taka jaka wybral uzytkownik, natomiast data (czy data_id) zawsze pokazuje sie ostatnia w bazie. Ma ktos z Was moze pomysl gdzie mam blad?
Pzdr!