<?php $User = $_POST['User']; $Pass = $_POST['Pass']; $PassR = $_POST['PassR']; $Mail = $_POST['mail']; $lokalizacja = $_POST['lokalizacja']; $zainteresowania = $_POST['zainteresowania']; $connect = mysql_connect('localhost', 'root', 'krasnal') or die('Nie można się połączyć z bazą danych'); //-----------------> if($User == '') // sprawdza czy pole nie jest puste chodzi o login { } else { if($Pass == '') // jeżeli nie to sprawdza czy pole haslo jest puste { } else { if($PassR == '') // jezeli nie to sprawdza czy okno repet haslo nie jest puste { } else { if($Mail == '') // jezeli nie to sprawdza czy pole mail nie jest puste { } else { $1 = "SELECT * FROM 'riddick' WHERE nickname = '$User'"; // sprawdza czy wybranego loginu nie ma w bazie
if($num > 1 ) { } else { $2 = "SELECT * FROM 'riddick' WHERE email = '$Mail'"; // jezeli nie to sprawdza czy takiego maila nie ma w bazie
if($num > 1) { } else { if($Pass == $PassR) // jezeli oba hasala sa takie same to wykonujemy zapytania ponizaej { $zapytanie = "INSERT INTO `riddick` (`nickname`, `pass`, `email`, `lokalizacja` , `zainteresowania`) VALUES ('$User', '$Pass', '$Mail', '$lokalizacja', '$zainteresowania')"; echo "Rejestracja zakonczona, możesz się już zalogować korzystajac z hasla i logi
nu ktory podales przy rejestracji"; } else { } } } } } } } ?> <html> <head <meta name="generator" content="WebSite PRO 4.3" /> </head> <body> <form action="rejestracja.php" method="POST"> <table> <tr> <td>Login*</td> <td><input type="text" name="User"></td> </tr> <tr> <td>Email:*</td> <td><input type="email" name="mail"></td> </tr> <tr> <td>Hasło*</td> <td><input type="password" name="Pass"></td> </tr> <tr> <td>Powtórz Hasło*</td> <td><input type="password" name="PassR"></td> </tr> <tr> <td>Lokalizacja:</td> <td><input type="text" name="lokalizacja"></td> </tr> <tr> <td>Zainteresowania:</td> <td><input type="text" name="zainteresowania"></td> </tr> </table> <input type="submit" value="Rejestruj"><input type="reset" value="Od Nowa"> </form> <a href='index.php'>Zaloguj się</a> </body> </html>
Skrypt rejestracji pisałem w miarę swoich możliwości, pewnie można to było zrobić o wiele prościej i szybciej na funkcjach, ale mniejsza o to, moim problemem jest że coś w tych instrukcjach namieszałem, bo powinno pokazać proszę podaj login, po sprawdzeniu, a ja wlącze daną stronę i wywala proszę podać hasło