Cytat(Glarden @ 13.06.2007, 16:57:49 )

A cron nie jest przypadkiem tylko na Linuxa? Bo już się pogubiłem w tym wszystkim.
Poza tym, wydaje mi się że jest sposób na zrobienie tego. Możesz sobie dodać te maile do tablicy (hłehłe, tablica z 10tys indeksów) i wysłać pętlą foreach.
Wow, genialne, gratuluje pomysłu.
Ja napisałem sobie fajny newsletterek i działa dość ładnie. Użyłem do tego PHP, MySQL oraz Ajax. Działa to tak: uruchamiam stronę, na której wpisuję treść maila itd. klikam na "Wyślij". Następuje zapis maila do sesji po czym uruchamiana jest Ajaxowa funkcja, która wywołuje skrypt PHP do wysyłania maili. Dodatkowo na tej nowej stronie tworzona jesy dynamicznie tablica adresów e-mailowych (w JS). Tworzona jest ona w JS dlatego, iż po serii testów zauważyłem, iż większość czasu potrzebnego na wysyłkę zabiera właśnie pobranie adresów z bazy (testowałem dla 100 000 maili

). No i ok. Ta Ajaxowa funckja przekazuje do skryptu PHP adres lub adresy, a skrypt PHP pobiera sobie dane maila z sesji i wysyła pod przekazane adresy. Potem robię setTimeout np. na 15 sekund i ponownie wywołuje funkcję Ajaxową. I tak do momentu rozesłania maili pod wszystkie adresy. Dodatkowo, co wg mnie jest przydatne, mam pasek postępu wysyłki mailingu oraz przybliżony czas do jego zakończenia.
Co sądzicie o takim rozwiązaniu?