Pisze dla kolegi galerię i napotkałem na problem, ktorego nie bardzo umiem rozwiązać.
Mam skrypt uploadujący m.in pojedyncze zdjecie na serwer i dodające je do albumu oraz druga jego opcja to dodanie archiwum zip, pliki zostają wypakowane przy uzyciu clasy Pclzip do katalogu tymczasowego i przeniesione pod inna lokację z inna nazwą.
Wszystko ladnie dziala na archiwach ponizej 3-4MB problem pojawia sie gdy chce wgrać archiwum nieco większe, poniewaz funcja dodania sie "nie wykonuje" a strona tylko jakby się odswiezala - zadnych bledow,
na poczatku myslalem ze to problem konfiguracji php.ini - zwiekszylem tam maksymaly rozmiar plikow uploadu oraz pamiec zarezerwowana dla skryptu, niesety nie pomoglo,
probowalem wprowadzic mały debuging aby dowiedziec sie o co tak naprawde chodzi ale niestety nie zwraca zadnych komunikatow tylko przeladowuje strone
oto strona odpowiedzialna za to:
<?php function AddPhoto2($fnazwa,$album) { $katalog="../tmp/"; { { $naz=$katalog.$nazwa; require_once('../config/pclzip.lib.php'); $archive = new PclZip($naz); if (($v_result_list = $archive->extract()) == 0) { } $z=0; $z++; if ($file!="." AND $file!="..") { $zapytanie="INSERT INTO `zdjecie` (IDalbumu,sciezka) VALUES ('{$album}','{$nowa_nazwa}')"; } } } }else {if ($_FILES[$fnazwa]['error']==1){echo "Plik przekracza maksymalna dopuszczalną wielkość ustawiana w pliku php.ini - skontaktuj sie z administratorem serwera";}; return 0;} return 1; } function AddZipPhoto($album) { if (AddPhoto2('zip',$album)){ }else{ } }else{ echo ("<form method='POST' enctype='multipart/form-data' action='add_foto.php?jak=2&album=".$album."'> Zdjęcie :<input type='file' name='zip'> <input type=hidden name='MAX_FILE_SIZE' value='2048000'><br> <input type=hidden name='IDalbumu' value='".$album."' > <input type='submit' name='dodaj' value='Dodaj'>"); echo "<h3>Uwaga</h3><br>Wielkość pliku zależy od ustawien servera(zazwyczaj do 2MB)! <br> Plik zip musi byc tak skonstruowany aby po rozpakowaniu otrzymać zdjecia bez katalogów"; } } ?>
Po dodaniu wiekszego pliku wyswietla tylko powyzszy formularz
Jest to o tyle irytujące, ze nie wiem zupelnie co zmienic ...
Bardzo dziekuje i proszę o pomoc.