Jestem w trakcie tworzenia sklepu internetowego i chciałem aby po zalogowaniu się klienta był wysyłany do niego e-mail z linkiem do strony potwierdzającej jego rejestracja. Wykorzystałem kod:
<?php // wrzucenie do bazy nowego klienta $pyt = "INSERT INTO " ._dbUsers ."." ._dbtClient ." (id, login, haslo, imie, nazwisko, email, miejscowosc, kod, adres, telefon1,
telefon2, modul) VALUES ( " .$maxID .", '" .$_POST["login"] ."', '" .$_POST["imie"]."', '" .$_POST["nazwisko"]."', '" .$_POST["email"]."', '" .$_POST["miejscowosc"]."', '" .$_POST["kod"]."', '" .$_POST["adres"]."', '" .$_POST["telefon1"]."', '" .$_POST["telefon2"]."', " .$_POST["modul"] ." );"; $adres=$_POST["email"]; $temat="Mój temat maila"; $tresc="Cze¶ć ! Wła¶nie czytam o php. A ty co robisz ? <a href="www.strona.pl">www.strona.pl</a>"; /* Dodatkowe nagłówki */ $naglowek="From: Somebody <biuro@strona.pl> "; // Od kogo $naglowek.="Reply-To: Somebody <biuro@strona.pl> "; // Adres zwrotny $naglowek.="X-Mailer: php "; // Klient poczty $naglowek.="X-Priority: 1 "; // Priorytet wiadomo¶ci $naglowek.="Return-Path: <biuro@strona.pl> "; // Adres zwrotny dla błędów echo " <br> dane poprawne <br> został wysłany link aktywuj±cy konto na adres " .$_POST["email"] ." <br>Aby sfinalizować rejestrację użytkownika należy klikn±ć na podany link."; ?>
Nie rozumiem jedynie fragmentu :$naglowek.="X-Mailer: php "; // Klient poczty
powinienem coś w nim zmieniać aby to działało , bo w takiej postaci jak umieszczam na serwerze to nic sie nie wysyła i zmienna $wysłano jest pusta.
Czy jako klienta mam wpisać swoją pocztę ?
Z góry dzięki za pomoc