Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: session
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kabukiman
kto mógłby podrzucić adres do jakiegoś manuala wyjaśniającego bliżej to zagadnienie w miarę przystępny sposób questionmark.gif? (tylko nie do php.spinacz.pl tongue.gif)
Mac
Cytat
kto mógłby podrzucić adres do jakiegoś manuala wyjaśniającego bliżej to zagadnienie w miarę przystępny sposób questionmark.gif? (tylko nie do php.spinacz.pl tongue.gif)

Ok
pl.php.net/manual/pl laugh.gif
:wink: smile.gif
kabukiman
...bez jaj! smile.gif

chodziło mi o coś bardziej łopatologicznego
Mac
Cytat
...bez jaj! smile.gif  

chodziło mi o coś bardziej łopatologicznego

Hehe smile.gif
Powiedziałeś, że jakiś adres poza php.spinacz.pl, a nic nie mówiłeś o pl.php.net :wink:
smile.gif
Sir Blade
a co w tych sesjach takiego strasznego?questionmark.gif Robisz skrypt (jest na forum) i juz. Chyba, ze sie dopiero zastanawiasz do czego ci to potrzebne. To juz inna sprawa.... rolleyes.gif
kabukiman
No dobra, w takim razie konkretny problem:

1. jak zrobić automatyczny koniec sesji przy wyjściu ze strony bez wylogowania (jeżeli ktoś nie używa cookies - a są tacy) - czy to jest w ogóle możliwe ?

2. i jeszcze jak zrobić żeby nie widać było w linku session id...
lechup
Ja też chcę coś takiego zrobić smile.gif
Mistycus
Cytat
jak zrobić automatyczny koniec sesji przy wyjściu ze strony bez wylogowania
Skąd serwer ma wiedzieć, że odszedłeś ze strony?
Cytat
jak zrobić żeby nie widać było w linku session id...
Używaj sesji na ciastkach.
lechup
Ale jak mam to zrobić smile.gif (czyt podaj kod winksmiley.jpg)
Mistycus
Cytat
Ale jak mam to zrobić smile.gif (czyt podaj kod winksmiley.jpg)
Jak Ty chcesz używać sesji, skoro nawet nie wiesz, jak przekazać SID'a? Poczytaj manuala albo jakiś kurs. Nie pomyśl, że jestem jakiś złośliwy, że Cię tak odsyłam, ale w ten sposób się czegoś nauczysz i nie będziesz musiał prosić o gotowe skrypty smile.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.