Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświetlenie treści witryny
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bivv
Witam.
Mam problem z napisaniem skryptu, którego zadaniem ma być odczytanie zawartości witryny i wyświetlenie jej na ekranie monitora.

Zacząłem od
  1. <?php
  2.  
  3. $adresy=fopen("http://www.adres.www.pl", "r");
  4.  
  5. ?>

Aby sprawdzić działanie oczytywania dopisałem aby z wybranej strony wyszukało fragment, który faktycznie na niej widnieje, jednak zawsze wyświetlało wartość FALSE.

Czy mógłby ktoś mi napisać skrypt, o którym napisałem??
Czyli:
Połączenie z adresem www, pobranie z niego danych i wyświetlenie całej treści na ekranie?

Z góry dziękuję.
NuLL
Jaka wartosc ma zmienna allow_url_fopen ( czy jakos tak ) w php.ini. Jesli chcesz aby to dzialalo musi ona miec wartosc 1 albo On ( nie pamietam dokladnie )
chomiczek
Cytat
Czy mógłby ktoś mi napisać skrypt, o którym napisałem??
Czyli:
Połączenie z adresem www, pobranie z niego danych i wyświetlenie całej treści na ekranie?

1. Obawiam się, że nikt tutaj za Ciebie nic nie napiszę, może Cię jedynie nakierować.
2. Używaj szukaj, bo temat wg. mnie był poruszany kilka razy.
3. W ciągu ostatniego tygodnia ja osobiście wiele pisałem o funkcji CURL, która się nadaje idealnie do tego czego oczekujesz po swoim skrypcie.
4. Mam dzisiaj dobry dzień, pomimo tego, ze jeszcze siedze w pracy :/
  1. <?php
  2. $ch = curl_init();
  3. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  4. curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1");
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
  6. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://www.przykladowy_adres_do_logowania.com.pl/loguj/");
  7. $data=curl_exec($ch); //w tej zmiennej przechowywana jest zawartość strony
  8. echo $data; //wyświetlenie zmiennej;
  9.  
  10. ?>

więcej w manualu CURL" title="Zobacz w manualu php
bivv
Czytałem inne tematy, cały czas myślałem, że Curl jest oddzielnym językiem i nie działa razem z php.

Nie chcę tworzyć nowego tematu, a mam pytanie.
Czy localhost Krasnal współpracuje z Curlem bo dostaję komunikat:

Fatal error: Call to undefined function: curl_init() in c:\usr\krasnal\www\robot\index.php on line 2

Odpalałem skrypt napisany mi przez chomiczka ( to od nicku, a nie od relacji łączących mnie z tym człowiekiem aarambo.gif ).
chomiczek
sprawdź w phpinfo() czy jest ta funkcja zainstalowana, albo doinstaluj, albo pobierz najnowszą wersje krasnala.. (p.s. ja preferuje AppServ). P.S. nie wiem jak curl() działa na localhostie, więc sprawdź w necie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.