Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MVC] dynamiczne dodawanie tagów w <head>
Forum PHP.pl > Forum > PHP
aleksander
w moim frameworku zachodzi potrzeba dodawania dynamicznego parametrów w <head> typu meta tagi albo dołączane skryptów JS. Nie mam jednak pojęcia jak to ładnie rozwiązac. Myslałem o jakiejś metodzie w klasie widoku ale klasy dołączające tagi do <head> są niezależne od widoku tj. nie mają do niego instancji itp itd. Macie jakieś pomysły?
sf
No to niech będą zależne smile.gif Dziwne, że jest inaczej.
NuLL
Wtyczka/i do systemu szablonowego i po bólu.
bela
Widze Alek, że walczysz winksmiley.jpg (jak lew=] przyp. alka)

Zrob z <head>a akcję i wrzucaj to co akcja wyprodukuje do widoku. A w szablonie zwykly foreach. Może nie super zgodne z paternami czy co tam kto chce, ale proste rozwiazania.

Wiem, ze czasem nie chce sie pisac ciagle takich samych requestow, czy lancuchow akcji, dlatego ja mam pomysl zeby zaimplementowac szablonow requestow.
Okreslasz szablon i pokazujesz w nim miejsce gdzie wkleic, ze tak powiem zalezne akcje. Potem deklarujesz ze request korzysta z szablonu takiego, a takiego i podajesz zalezne akcje. (Niezalezne to np. naglowek, stopka, menu)
Jak ktos nie wie, to o moich requestach mozna poszukac na forum nieco.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.