Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nie przy każdym unLoad chcę kończyć sesję userowi
Forum PHP.pl > Forum > PHP
vince
Cześć,
mam problemik z "wylogowaniem" sięużytkownika przez zamknięcie przez niego przeglądarki.

Zaznaczam, że dokładnie przeszukałam posty na forum w poszukiwaniu odpowiedzi smile.gif

Mam obsługę bazy (MySQL) napisaną w php.
W momencie zalogowania się usera tworzę mu sesję oraz zapisuję w bazie rekord z info o jego zalogowaniu się (włącznie z datą i czasem zalogowania).

Niesetety, uzytkownicy mojej bazy mają tendencję do "wylogowywania się" prez zamknięcie przeglądarki. Sprzątanie sesji działa OK, ale chcę też zapisać w bazie, że user się wylogował (podobnie jak to robię przy logowaniu).

I tu pojawia się problem... Funkcja JavaScript onUnload wywoływana jest też przy odświeżaniu strony (F5). Poza tym, czy ktoś zna sposób na wykonanie kodu php z JavScript...,winksmiley.jpg

Dzięki z góry za rady,
Pozdr.
peterj
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22818
vince
Dzięki, to jest jakieś rozwiązanie.
Chociaż do moich potrzeb nieco muszę zmodyfikować.
Potrzeba mi zapisać w bazie jak najdokładniejszy czas wylogowania.

Poza tym moi klienci używają bazy w specyficzny sposób: Logują się na 8 - 16 godzin i przez cały czas strona jast otwarta. Ale używają bazy (aktywnie - nowe wpisy, przeglądanie, itd) b. rzadko (czyli jakiś raz na godz.).
Zapisany w bazie czas zalogowania i wylogowania ma mniej więcej odpowiadać czasowi, kiedy byli w pracy.

Dzięki za link smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.