Witam serdecznie!
Pytanie w zasadzie jak w temacie:
Na #1 serwerze mam plik tekstowy -> *.CSV zapisany w pamieci (czyt. zmiennej) lub na dysku serwera TEMP.CSV
(dostep jako programista mam tylko do tego serwera)
Na #2 serwerze jest formularz z mozliwoscia wysylania pliku *.CSV z dysku komputera.
Problem? Potrzebuje napisac skrypt, ktory dzialajac na serwerze #1 bedzie potrafil przeslac wypelniony formularz metoda POST wraz z zalaczonym plikiem do serwera #2.
Metoda z CURL odpada gdyz admin poblokowal mi opcje CURLOPT_FOLLOWLOCATION a musze sie logowac z 2 aktywnymi sesjami i przekierowaniami. Sprawdzilem sypie sie wiec odpada... (chyba)
Znalazlem takie rozwiazanie:
http://stackoverflow.com/questions/1378543...er-without-curl - patrz. 3ci komentarz.
i chyba to jest to czego szukam aczkolwiek to tylko szkielet skryptu umozliwiajacy odczytanie (po recznym wgraniu pliku z dysku - co chce ominac) pliku obrazkowego i przeslanie go kodem binarnym.
Teraz moja prosba: prosze aby pomogl mi ktos w zedytowaniu tego skryptu tak aby wykonywal ta operacje dzialajac na bazie pliku w formie tekstowej, ktory jest zapisany w zmiennej. Powiedzmy, ze jezeli trzeba moze byc w tej zmiennej przechowywany w formie binarnej.
Jezeli ktos ma inne ciekawe pomysly, bede bardzo wdzieczny.
pozdrawiam