Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie działa skrypt...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jakub.drag
Witojcie winksmiley.jpg
Mam problem, ze skryptem. Ale od początku, mam formularz z którego wysyłam nick. Wysyłam to do tego pliku:

1. <?php
  2. $nick=$HTTP_POST_VARS['nick'];
  3. setcookie("wellbot_nick", "$nick");
  4. $source = "source/baza.txt";
  5. $destination = "rozmowy/$nick/baza.txt";
  6. mkdir("rozmowy/$nick", 0700);
  7. copy($source, $destination) or die("Błąd przy wczytywaniu ustawień!");
  8. ?>

Ma on upiec ciasteczko, utworzyć katalog i wgrać (skopiować) do niego plik. Lecz problemy zaczynają się w ostatnim. Wyświetla błąd (ten zdefiniowany w skrypcie).
Co zrobić? Męczę się już nad nim dość długo, więc postanowiłem spytać was o radę lub nawet mam nadzieję smile.gif rozwiązanie.
Pzdr
MateuszS
a dobrze pobiera $nick ? Wyechuj sobie. Nie wiem czy jeżeli będą 2 slashe koło siebie to akurat skopiuje (skoro nie będzie folderu)
thek
Ja bym zaczął od linijki tuż wcześniejszej. Może być tak, że katalogu ci nie tworzy a masz wyłączone pokazywanie błędów. Wtedy copy się wysypie. Jeśli jednak tworzy, to możliwe, iż nie masz uprawnień do pliku lub ścieżki są nieprawidłowe. To tak na szybko co można powiedzieć.
czachor
$_POST['nick'] zamiast $HTTP_POST_VARS['nick']... Trzeba znaleźć ekipę sprzątającą internet i księgarnie z przestarzałych kursów i książek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.