Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mass Email + podłaczenie bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
exceender
Witam potrzebuje skryptu który wyśle mass email do wszystkich userów których ma w bazie. Potrzebne mi jest aby z bazy wybrać tabelke email i aby do nich wszystkich wysłać wiadomość.

Pozdrawiam
matthew089
  1. <?php
  2. include('conn.php'); //plik łączenia z bazą
  3. $qmails_select = mysql_query("SELECT * FROM `user` ORDER BY `id` DESC");
  4. $nmails_select = mysql_num_rows($qmails_select);
  5.  
  6. if($nmails_select > 0){
  7. /*===============================================================================
    ========*/
  8. $datemail1 = date("d"."."."m"."."."Y"." | "."H".":"."i");
  9. $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2\r\n";
  10. $headers .= "From: e-code.pl\r\n";
  11. $messagess = "<html><head></head><body><B>Raport z dnia $datemail1</B><BR><BR>Zlecono nowe zadanie w dziale <B>$kategoria5</B> przez użytkownika <B>$autor000</B><BR><BR><font style='font-size: 11px; font-family: Verdana'>Raport wygenerowany automatycznie przez <B>sekcję bezpieczeństwa e-code.pl</B></font><BR><B><font color='red'>Nie odpowiadaj na tą wiadomość!</font></B></body></html>";
  12.  
  13. while($s1mail = mysql_fetch_array($qmails_select)){
  14. $mail1 = $s1mail['mail'];
  15. $send1 = mail("$mail1","Job from E-code",$messagess,$headers);
  16. }
  17.  
  18. /*===============================================================================
    ========*/
  19. }
  20.  
  21. ?>

łap tongue.gif kiedyś go pisałem na potrzeby serwisu tongue.gif rozpracuj go smile.gif btw. warto oczywiście dołączyć plik łączenia z bazą - tak dla sprostowania smile.gif
==================
skrypt wyciąga z tabeli 'user' maile użytkowników, po czym w pętli wysyła do nich mail tongue.gif
Mion
@, po czym w pętli wysyła do nich mail
Po czym bardzo szybko dostajesz bana na IP serwera, host, itd sadsmiley02.gif
melkorm
Art

Polecam zapoznać się z powyższym artykułem jak wysłać maile by nie zostać zbanowanym. Co do skryptu to ... CLICK POOR MEH
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.