Cytat(krzychu95 @ 15.11.2009, 22:36:44 )

Czy lepiej korzystać z gotowego frameworka czy wykonać go samemu? (MVC, do cmsa). Podawajcie argumenty za i przeciw
Cytat(Riklaunim @ 16.11.2009, 02:52:35 )

Dobrego frameworka posiadającego liczne funkcjonalności nie napisze jedna osoba w sensownym okresie czasu. Tak więc - nie wynajdywać koła na nowo i użyć najlepszego frameworka na rynku do danego zadania.
Wcześniej używałem CodeIgnitera, obecnie Django i tworzenie nowych aplikacji idzie sprawnie i szybko. Bez zaprzątania sobie sprawy zbędnymi elementami.
Ja akurat jestem w fazie tworzenia mojego "frameworka" i moge powiedziec ze nie jest to zadanie na 1 miesiac ja moj tworze juz od 3 i to wciaz malo, to raz, dwa trzeba miec zapal,checi,czas i umiejetnosci i do tego znac choc jeden framework bo samemu z siebie rzeczy sie nie wie.
Jesli nie chcesz uczyc sie czyjejs pracy i stawiasz na swoje warto napisac chodzby dla treningu.
Napewno do malych jak i srednich projektow wlasny fw wystarcza tym bardziej ze znasz go jak wlasna kieszen i wtedy latwo zmodyfikowac cos pod potrzeby klienta lub zooptymalizowac kod, gdzie w cudzej pracy jest to conajmniej x3 trudniejsze i pracochlonne.
Lecz nie mow stop gotowym rozwiazaniom.