Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Generator + wysyłanie wygenerowanego kodu na maila
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Konduktor123
Cześć

Opisze krótko sprawę: zrobiłem pseudo generator - osoba wpisuje dane do formularza, wciska przycisk generuj, a te pokazują się po chwili w oknie textarea. Wszystko działa jak należy. Pokażę Wam niżej cały kod tego pliku (skrypt jest wbudowany):

Kod
<html>
<body>

<?php
if(isset($_POST['create']))
{

$nazwa = $_POST['nazwa'];
$opis = $_POST['opis'];

echo '<font color="#1f69a7"><b>Twój nowo wygenerowany kod na www.darkwarez.pl:</b></font>';
echo "<br />";
echo "<br />";
echo "<textarea name=\"tresc\" cols=\"100\" rows=\"25\" readonly>";

echo "[b][color=green][size=18]".$nazwa." - moja zmienna[/size][/color]\n";
echo "\n";
echo "jakis tekst haha.gif";
echo "".$opis." - moja zmienna";
echo "\n";

echo "</textarea>";
echo "<br />";
echo "<br />";
echo "<br />";

echo "</form>";
}
else
{
echo '<form action="" method="post">

<table>    

<tr>
    <td>Nazwa:</td>                                      
    <td><textarea name="nazwa" value="" cols=\"50\" rows=\"3\" ></textarea></td>

</tr>

<tr>
    <td>Opis:</td>                                      
    <td><textarea name="opis" value="" cols=\"50\" rows=\"3\" ></textarea></td>

</tr>

</table>

</font>
<br /> <br />

<span style="margin-left: 20px"><input type="submit" name="create" value="Generuj" /> </span>
    <span style="margin-left: 20px"><input type="reset" value="Wyczyść" /></from> </span> <br />

</form>';
}
?>

</body>
</html>

Dobra, odpalcie to sobie czy coś i się zapoznajcie jeśli możecie. Powiem, że wszystko działa jak należy. I teraz chciałbym zmodyfikować ten generator w następujący sposób:

Wygenerowany kod miałby zostać wysłany na maila podanego przez autora skryptu (mnie).
Tematem wiadomości miała by być równocześnie zmienna nazwa użyta w tym skrypcie.
Jako treść maila, miała by zostać wysłana cała zawartość pola textarea.

Nie mam pojęcia jak to zrobić, proszę nie podajcie mi samych funkcji, które mam użyć bo to to ja też wiem, tylko nie potrafię tego "wsadzić" w ten skrypt. Proszę, jeśli ktoś byłby tak miły i mógłby mi to zrobić i opisać...

Pozdrawiam i czekam na pomoc!
ikssde
Odbierasz zmienne od formularza i wrzucasz je do funkcji mail(). Zapraszam do dokumentacji smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.