Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcje daty i czasu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Smoker
witam mam takie pytanko... potrzebuje funkcji daty i czasu ktora zwraca wartosci jako tablica asocjacyjna czyli mam odpowiedni dostęp do poszczegółnych indeksów, kluczy z tym że funkcja musi pobierać date i czas z serwera a nie z komputera użytkownika komputera smile.gif Programuje na localhoscie i dlatego nie mam jak tego sprawdzic :] Bo czas na kompie i na serwie jest ten sam smile.gif a dla takiego malego zagadnienia chyba nie warto wgrywac plikow na serw i to sprawdzac smile.gif pozatym pracuje na laptopie bez neta smile.gif zastanawialem sie nad 2 funkcjami ktore mi pasuja gettime() i localtime() tylko nie jestem pewien ktora pobierze te informacje z komputera a ktora z serwera... jak myslicie questionmark.gif?
ddiceman
1. W php nie ma funkcji gettime(), wiec albo to zla nazwa, albo zly dzial forum.
2. Wszysktie funkcje PHP pobieraja date z serwera a nie od klienta
3. Jesli pracujesz na laptopie bez neta, to jak zadales to pytanie na forum?
Smoker
sory mialo byc getdate() moj blad smile.gif
a z netem łącze sie przez stacjonarny komputer ale musze sie z nim dzielic z rodzinką :] a ze pisanie skryptow troche zajmuje czasu wiec robie to na laptopie...

czyli jesli zawsze data i czas pobierane sa z serwera to problem rozwiązany smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.