Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System "Ostatnio na forum:" + RSS
Forum PHP.pl > Forum > PHP
debian
Witam, proszę o pomoc przy napisaniu od zera taki skrypt który wyświetli 10 ostatnich linkó i nagłówkó tematów z danego adresu RSS w tym przypadku forum. Chodzi mi o mniej więcej coś takiego:

Ostatnio na forum:
+ Przykładowy temat z linkiem do całego artykułu
+ Drugi przykładowy tekst z linkiem
+ Trzeci tekst o to mi chodzi

... i takich linków 10.
Nie ukrywam że to dla mnie duża trudność bo nie znam php. I proszę was bardzo o pomoc. guitar.gif
bełdzio
looknij na to, powinno pomoc http://pl.php.net/manual/pl/function.simpl...load-string.php
debian
Może mi ktoś praktycznie wytłumaczyć ocb? Bo to jest trudne.
wookieb
W przykładach na podanej wyżej stronie masz to bardzo jasno napisane. To, że nie znasz php to nie znaczy, że damy ci gotowca. Wysil się.
debian
A mogę prosić o jakiś praktyczny przykład zastosowania takiego czegoś?
wookieb
No przecież masz napisane. Może chcesz w wersja braila?
http://pl.php.net/manual/pl/function.simpl...load-string.php Czego nie rozumiesz?
nospor
streszczenie tematu:
@debian - podajcie kod bo to trudne
@user - wysil sie sam, masz podany link
@debian - podajcie praktyczny kod

@debian myslisz ze jak napiszesz "praktyczny kod" to zmieni to sens zdania ze chcesz gotowca?
Chcesz praktyczny kod? Na stronie co podal bełdzio masz w komentarzach same praktyczne kody. Twoją rolą jest ich przejrzenie, napisanie czegos samemu i jak bedziesz mial problem z juz konkretnym kodem - wroc do nas.
Babcia@Stefa
Cytat(nospor @ 26.01.2009, 13:56:51 ) *
streszczenie tematu:
@debian - podajcie kod bo to trudne
@user - wysil sie sam, masz podany link
@debian - podajcie praktyczny kod

@debian myslisz ze jak napiszesz "praktyczny kod" to zmieni to sens zdania ze chcesz gotowca?
Chcesz praktyczny kod? Na stronie co podal bełdzio masz w komentarzach same praktyczne kody. Twoją rolą jest ich przejrzenie, napisanie czegos samemu i jak bedziesz mial problem z juz konkretnym kodem - wroc do nas.

Faktycznie, powinien czegoś poszukać... szczególnie że dostał link do manuala...

A oto mała podpowiedź, myślę że jest wystarczająca.

1. $XML = simplexml_load_string('<?xml version="1.0"?><channel>...</channel>');
  2.  
  3. print_r($XML);

Gdy masz coś takiego; "attributes" to aby to wyświetlić używasz:

1. $xmlString = '<?xml version="1.0"?><elements><element id="1" name="test"/></elements>';
  2. $XML = simplexml_load_string($xmlString);
  3.  
  4. echo $XML->element[0]->attributes()->id. ' - ' .$XML->element[0]->attributes()->name;

Pozdrawiam, WebNuLL
debian
"gotowca" nie koniecznie o coś takiego mi chodzi. Chodzi mi o wytłumaczenie o co włąsciewie chodzi w tym kodzie bo dla kogoś kto nie zna PHP to jest jak jazda małego dziecka na rowerze bez "trzymanki". I ja właśnie zaliczam same gleby. To może innaczej ile kosztuje napisanie takiego "Czegoś" pozdrawiam.
wookieb
Załóż temat w giełdzie ofert. Napisz swoje wymagania to się ktoś zgłosi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.