Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: frame w FireFox a w IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
verbos
mam pytanie, mam taki kod:
Kod:

1. <title>Tytul</title>
  2. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
  3. </head>
  4. <!-- frames -->
  5. <frameset rows="*,405,50,*" framespacing="0" frameborder="0">
  6. <frame name="top" src="" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="auto" frameborder="0">
  7. <frame name="main" src="main.php" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="auto" frameborder="0">
  8. <frame src="bottom.php" name="menu_bottom" id="menu_bottom" frameborder="0" scrolling="Yes" marginwidth="0" marginheight="0">
  9. <frame name="bottom" src="" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="auto" frameborder="0">
  10.  
  11.  
  12.  
  13. </body>
  14. </html>

i jak wczytuje się w IE to zawsze (niestety ) jest OK. Problem jest w FireFox, bo niestety jeśli część main jest długa i fajnie się przewija, to prawy skroll przesuwa tą część w lewo o odrobinę a nie mogę wymusić suwaka w tej drugiej części czyli bottom aby wyrównać. Najfajniej było by jakoś to wyrównać.... może wiecie czy to wogle się da?? Bo tak jak w FireFox'ie nie zadziałają css na zmianę kolorów suwaków, tak być może nie da się i tego zrobić??
Pozdrawiam

----edit----
A jaki to ma związek z php :?: Nie zdążyłeś się jeszcze rozeznać w układzie działów na forum :?:
Przenoszę na HTML \ XHTML
~mike_mech
revyag
Najpierw powiedz dlaczego używasz ramek ? Jeśli nie ma konkretnego powodu to zastąp je warstwami. Będzie nice & easy snitch.gif
verbos
Używam ramek, bo chcę, aby dolne menu było klikalne, chcę aby tło było tylko po środku w odpowiednich rozmiarach (strona oglądalna w 800x600 i 1024x768) a także po to aby tylko środkowa część była przewijalna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.