Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Generator]Pomocy!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dawik
Witam
Napisałem pewien skrypt na wyciąganie danych użytkownika z MysQl.
Wszystko działa jak należy. Tylko w pliku trzeba zmieniać name a chce zrobić by odbywało to się automatycznie.
  1. <?
  2.  
  3. //MySQL Info
  4. $hostname = "localhost";
  5. $username = "root";
  6. $password = "";
  7. $database = "database";
  8. mysql_connect($hostname, $username, $password) or die();;
  9. mysql_select_db($database) or die();;
  10. $name = ($_GET['name'] != null) ? $_GET['name'] : $name = "TUTAJ TEN NICK!";
  11. $query = mysql_query("SELECT * FROM `players` WHERE `name` = '".$name."'");
  12. ?>

Oczywiście to nie caly skrypt mam cały wpliku. Ale to są pierwsze linijki.
Tylko chce zrobić tak by po wpisaniu name w polu formularza i kliknięciu Sumbit tworzył się nowy plik razem ztym skryptem i name jaki wczesniej ktos podał. Całość moze odbywać się w .txt i .php ponieważ użyam funkcji get w portalu.
Proszę o pomoc! Nie gotowe rozwiązanie tylko jakieś pomysły!

A i w temacie nie potrzebuje postów typu nikt ci nieda gotowca<haha> itp...!
nowotny
Cytat(dawik @ 20.03.2008, 14:14:58 ) *
$name = ($_GET['name'] != null) ? $_GET['name'] : $name = "TUTAJ TEN NICK!";

A ja nie qmam co ten warunek ma na celu... jeśli ktoś nie poda imienia w formularzu to co ma się stać...? poza tym automatyczne tworzenie miliona takich samych skryptów jest IMHO beznadziejnym pomysłem... Co ty w ogóle chcesz osiągnąć...?
Cysiaczek
Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole i dodaj bbcode

Ja też nie rozumiem nic a nic z tego, co chcesz osiągnąć. :|
Przedstaw problem całościowo, bo nie będziemy sie domyślać rzeczy, które Tobie wydają się oczywiste.

Pozdrawiam.
dawik
No chodzi mi by tam gdzie powinien być name pojawiało się imie użytkownika tkóry wczesniej wygenerował to wpisując tylko imie. Nie wiem jak to wam wytłumaczyć..;/ jak ktoś zna z was php i mysql bym prosił na gg 1635124 lepiej wytłumacze

--cysiaczek---
Za bbcode dziękuję w imieniu swoim i innych użykowników.
Jak wyślesz na PW poprawny tytuł tematu, zgodny z zasadami zakładania tematów na forum, to otworzę.
Zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.