Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przewijany tekst w PHP?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mroczek
Witam

Mam pewien problem, chce stworzyc stronke na ktorej uzytkownik bedzie czytal pewien okreslony tekst, ktory bedzie sie przewijal z okreslona predkoscia. Nie wiem jak sie za to zabrac, wiem ze w html'u jest opcja <marquee> ale to nie przejdzie, tekst musi przewijac sie plynnie.
Wiecie moze jak cos takiego zrobic w PHP? Za wszelkie wskazowki z gory dziekuje...
ARJ
Cytat(mroczek @ 2.07.2007, 19:20:42 ) *
Witam

Mam pewien problem, chce stworzyc stronke na ktorej uzytkownik bedzie czytal pewien okreslony tekst, ktory bedzie sie przewijal z okreslona predkoscia. Nie wiem jak sie za to zabrac, wiem ze w html'u jest opcja <marquee> ale to nie przejdzie, tekst musi przewijac sie plynnie.
Wiecie moze jak cos takiego zrobic w PHP? Za wszelkie wskazowki z gory dziekuje...

zastanów się, PHP działa po stronie serwera, więc nie może przewijać strony u użytkownika na komputerze. do przewijania tekstu użyj javascript`u. tutaj masz przykład: http://webmaster.helion.pl/kurshtml/skrypt/scrolwin.htm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.