mam taki formularz:
<? if ($kategoria && $tytul && $url && $data_koniec && $nick && $check) { mysql_query("INSERT INTO `xxxxxx` ( `nr` , `kategoria` , `tytul`, `url`, `data_koniec`, `nick`, `check`) VALUES ('','$kategoria','$tytul','$url', '$data_koniec', '$nick', '$check')"); mysql_query("INSERT INTO wpisy kategoria='".$kategoria."', tytul='".$tytul."', url='".$url."', data_koniec='".$data_koniec."', nick='".$nick."', check='".$check."' WHERE nr = '1'"); <br /> <p><strong>Wpis zostanie dodany po akceptacji administratora!</strong></p> <br /> </div>";} } else { echo "<FORM METHOD=POST> Kategoria:<br /> <p><INPUT TYPE="radio" NAME="kategoria" VALUE="xxxxx"> xxxxxxxx<br /> (...) <INPUT TYPE="radio" NAME="kategoria" VALUE="yyyyy"> yyyyyy</p> <p><INPUT TYPE="text" NAME="tytul" VALUE="$tytul" SIZE="10"></p> <p><INPUT TYPE="text" NAME="url" VALUE="$url" SIZE="10"></p> <p><INPUT TYPE="text" NAME="data_koniec" VALUE="$data_koniec" SIZE="10"></p> <p><INPUT TYPE="text" NAME="nick" VALUE="$nick" SIZE="10"></p> <INPUT TYPE="hidden" NAME="check" VALUE="1"> <INPUT TYPE="submit" VALUE="dalej"></FORM>"; } ?>
Niestety nie potrafię przerobić gotowych skryptów z internetu tak aby spełniały moje oczekiwania.
Potrzebuje skryptu który sprawdzi mi formularz pod kątem długości i czy w ogóle coś jest wysłne.
Pomocy!