<? if ($_SESSION["zalogowany"] == "no") { ?> <table border="0" width="540"> <tr> <td> </td> </tr> </table> <? } elseif ($_SESSION["zalogowany"] == "yes") { ?> <form action="tasmy.php?ids=popraw" method="post"> <div style="margin-left: 5"> <table border="0" width="200"> <tr> <td> </td> </tr> <tr> <td class="tekst" colspan="2"> Podaj Kod: </td> </tr> <tr> <td><input type="text" name="kod" size="10" /></td> <td><input type="submit" value="szukaj" /></td> </tr> <tr> <td> </td> </tr> </table> </div> </form> <? if ($_GET["ids"] == "popraw") { ?> <form action="tasmy.php?ids1=popraw" method="post"> <table border="0" width="540"> <tr> <td class="tekst" colspan="2"> Kod </td> </tr> <? if ($tab_wyn[kod] == $_POST["kod"]) { ?> <tr> <b> </b> </td> </tr> <tr> <td class="tekst"> Miejscowość </td> <td class="tekst"> Opis </td> </tr> <tr> <td> <select name="miejsco_pop"> <? { if ($tab_wyn2[id_miejsco] == $tab_wyn[miejsco]) { ?> <? } else { ?> <? } } ?> </select> </td> <td> </td> </tr> <tr> <td class="tekst"> Pomieszczenie </td> <td class="tekst"> Uwagi </td> </tr> <tr> <td> <select name="pomieszcz_pop"> <? { if ($tab_wyn2[id_pomieszcz] == $tab_wyn[pomieszcz]) { ?> <? } else { ?> <? } } ?> </select> <? ?> </td> <td> </td> </tr> <tr> <td class="tekst" colspan="2"> Półka </td> </tr> <tr> <td colspan="2"> <select name="polka_pop"> <? { if ($tab_wyn2[id_polka] == $tab_wyn[polka]) { ?> <? } else { ?> <? } } ?> </select> <? ?> </td> </tr> <tr> <td class="tekst"> Typ taśmy </td> </tr> <tr> <td width="190"> <select name="typ_pop"> <? { if ($tab_wyn1[id_typu] == $tab_wyn[typ_tasm]) { ?> <? } else { ?> <? } } ?> </select> </td> <tr> <td> </td> </tr> <tr> <td align=center colspan=2 > <input type="submit" value="popraw" /> </td> </tr> <? } else { ?> <tr><td class="uwaga"> Brak danych !!! </td></tr> <? } ?> </table> </form> <? } }
Po podaniu kodu we formularzu szuka danych z nim związanych i umożliwia ich poprawienie, no ale jak nie podam nic, to też mi pokazuje formularz poprawiania, a powinien pokazać że brak danych (tak wyskakuje przy błędnym kodzie), bo przecież w bazie nie mam pustego pola z kodem. Ręce mi opadają, bo nie wiem gdzie błąd