Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: obsługa plików .ZIP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Szakal
Witam, czy ma ktoś jakąś klasę z opisem obsługi questionmark.gif tylko, żeby darmowa była... robię dział download i chciałbym, aby system sam pakował dodany plik...

Pozdrawiam
Cysiaczek
To już można pakować zipem? Jak pamiętam to jest tylko do odczytu... Coś się zmieniło?
Sabistik
Nigdy nie korzystałem, ale jak bym potrzebował to bym sie zainteresował ez_components::Archive.
Master Miko
Cytat(Cysiaczek @ 26.10.2006, 13:28:02 ) *
To już można pakować zipem? Jak pamiętam to jest tylko do odczytu... Coś się zmieniło?

Oczywiście że się da - są do tego odpowienie klasy - np. w phpmyadminie zastosowana jest taka klasa.
A tak naprawdę wystarczy poszukać...
mls
Kiedyś wykorzystałem w projekcie klasy PclZip - wszystko działało rewelacyjnie.
thornag
I jesli ktos nie chce kombajnow zaciagac, sam jest administratorem albo ma administratorow milych to zip
Speedy
Cytat(thornag @ 26.10.2006, 14:28:13 ) *
I jesli ktos nie chce kombajnow zaciagac, sam jest administratorem albo ma administratorow milych to zip

No nie wiem. Tam jest napisane:

"Zip File Functions (Read Only Access)"

"This module enables you to transparently read ZIP compressed archives and the files inside them"
thornag
A ponizej jest przyklad

1. <?php
  2.  
  3. $zip = new ZipArchive();
  4. $filename = "./test112.zip";
  5.  
  6. if ($zip->open($filename, ZIPARCHIVE::CREATE)!==TRUE) {
  7.  exit("cannot open <$filename>n");
  8. }
  9.  
  10. $zip->addFromString("testfilephp.txt" . time(), "#1 This is a test string added as testfilephp.txt.n");
  11. $zip->addFromString("testfilephp2.txt" . time(), "#2 This is a test string added as testfilephp2.txt.n");
  12. $zip->addFile($thisdir . "/too.php","/testfromfile.php");
  13. echo "numfiles: " . $zip->numFiles . "n";
  14. echo "status:" . $zip->status . "n";
  15. $zip->close();
  16. ?>
crash
A czemu nie skorzystać z... Google tongue.gif
http://www.phpclasses.org/browse/class/42.html

thornag: mamy chyba różne manual'e, bo ja czegoś takiego tam nie znalazłem, było tylko pare wzmianek na temat klasy z phpMyAdmin'a...
thornag
@crash Przelacz jezyk na angielski, jak wiadomo Polska wersja manuala jest troche do tylu tongue.gif A ja tak jak napisalem, jesli komus niezalezy na kombajnie to mozna skorzystac z wbudowanych do php, sam nie korzystam tongue.gif
tsharek
Cytat(thornag @ 26.10.2006, 23:25:15 ) *
@crash Przelacz jezyk na angielski, jak wiadomo Polska wersja manuala jest troche do tylu tongue.gif A ja tak jak napisalem, jesli komus niezalezy na kombajnie to mozna skorzystac z wbudowanych do php, sam nie korzystam tongue.gif

Cytat
PECL and php 5.2 or later

The newest version is bundled in php 5.2.0 or later and available in PECL, as version 1.1.0 or later. It does not require any external library. It can read and write Zip archives when used with php 5.1 or later and can only read them when used with PHP4.

nie każdy ma php 5.2...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.